STOR INNFLYTELSE: Sir Alex Ferguson har hatt enorm innvirkning på Ole Gunnar Solskjærs karriere. Her i forbindelse med en bortekamp mot Boavista i Champions League i 2002.
STOR INNFLYTELSE: Sir Alex Ferguson har hatt enorm innvirkning på Ole Gunnar Solskjærs karriere. Her i forbindelse med en bortekamp mot Boavista i Champions League i 2002. Foto: Paulo Duarte/AP Photo

Solskjær mener det som sies om Fergusons innflytelse er overdrevet

Nordmannen avslører samtidig at han alltid snakker med sin gamle sjef etter hver eneste hjemmekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester-Manchester United søndag fra 14.30 (kampstart 15.05) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Søndag skal Manchester United i aksjon borte mot Leicester i Premier League, og Ole Gunnar Solskjær håper på å forlenge sin strålende start siden han overtok.

Seks av sju Premier League-kamper under hans ledelse er vunnet, og mye har vært skrevet om nordmannens relasjon til den legendariske manageren Sir Alex Ferguson.

Solskjær har selv vært åpen om dialog med skotten, som også har besøkt Manchester Uniteds treningsfelt ved flere anledninger, men nordmannen mener innflytelsen det gis uttrykk for at Ferguson har på ham ikke er så stor som det kan virke.

– Jeg føler det er litt overdrevet. Men han har vært på treningsfeltet et par ganger. Jeg går alltid innom ham i loungen hans etter kampene på Old Trafford. Det er fint å se ham på kampene, for han er sunn og frisk. Det er bra å ha en liten fotballprat med han og vennene hans etter hver kamp, sier Manchester Uniteds midlertidige manager.

Les også: Solskjær til TV 2 i desember: – Jeg skal ikke ringe ham hver uke

– Det er stort å se hvor bra han ser ut etter sykdommen.
Ferguson ble hasteoperert etter en hjerneblødning i mai i fjor, og kjempet for livet på sykehuset i etterkant. Store deler av fotballverdenen ytret sine offentlige uttalelser og bønner for fotballegenden, og ett av høydepunktene i en ellers dyster fotballhøst for Manchester United-fansen var nettopp Fergusons retur til Old Trafford i forbindelse med hjemmekampen mot Wolverhampton i september.

Nå bekrefter Solskjær at Fergusons form er topp, og at hans tilstedeværelse på treningsfeltet har vært gledelig. Etter at Uniteds legendariske managers sønn, Darren Ferguson, returnerte til manageryrket med Peterborough i forrige uke, er nordmannen imidlertid usikker på om det blir mange flere besøk på Carrington med det første.

– Det er stort å se hvor bra han ser ut etter sykdommen. Jeg kan ikke ringe ham hver eneste dag. Vi snakker ikke sammen på telefonen hver uke, så klart, men vi treffer hverandre på stadion. Det er fint for ham også. Det har vært forferdelig vær de gangene han har vært her, med masse vind, men jeg tror han nyter å se på fotball. Men nå som Darren er tilbake, vil han kanskje tilbringe noen dager der også, sier Solskjær.

Har aldri hatt topp fire som mål
Under Solskjærs ledelse har Manchester United stablet på beina en resultatrekke som Ferguson ville vært stolt av, og de elleve poengene som skilte til topp fire-plassene i slutten av desember, er skrumpet inn til det som nå er et helt realistisk håp om Champions League-plass. Akkurat det perspektivet bedyrer nordmannen at han ikke hadde da han overtok etter José Mourinho for halvannen måned siden.

– Jeg så ikke på det på den måten. Hvis du ser for langt frem, og kun setter deg resultatmessige målsettinger, er du inne i feile prosesser. Jeg måtte komme inn og starte i den andre enden. Snakke med spillerne om deres prestasjoner, om hvordan vi presterer og hva vi forventer av spillerne. Hvis vi kan få til spillestilen riktig, er jeg sikker på at vi kan ha en mulighet ved sesongslutt, sier Solskjær.

– Jeg er alltid i posisjon til å komme innspill rundt spillerrekruttering
Overgangsvinduet forløp uten at Manchester United hentet noen nye spillere, men Solskjær er klar på at han - til tross for kun en midlertidig ansettelse - er i posisjon til å komme med innspill rundt fremtidig rekrutteringsprosess.

– Jeg tenker det er ganske naturlig at den som har ansvaret, den som er mest involvert i spillerne og lærer mest om dem og hvilket potensial de har, kommer med sine innspill overfor klubben. Men for øyeblikket har det for meg handlet om å komme inn og jobbe med spillerne. Hvis klubben har overgangsmål, ville de diskutert dem med meg, men vi satte oss egentlig aldri ned og diskuterte spillere inn, sier 45-åringen.

Solskjær svarer også bekreftende på at han er i posisjon til å komme med innspill rundt hvilke spillere Manchester United kan komme til å rekruttere neste sesong, men at det ikke handler om hvorvidt han skal være manager utover det som i utgangspunktet er avtalen som går ut etter sesongslutt.

– Jeg er alltid i den posisjonen. Om jeg er her heller ikke i sommer, vil klubben alltid få mine råd om de spør meg. Men det går på spillestil, hvordan vi vil se ut om ett eller to års tid. Hvilke spillere, hvilke personligheter ser vi etter? Det handler om å finne spillere med Manchester Uniteds identitet, sier han.

Pogba-skryt: – Har vært best, men kan forbedre seg
Forut for søndagens kamp har det vært et spørsmål om Paul Pogba vil rekke oppgjøret mot Leicester, noe som kan være vesentlig all den tid franskmannen har vært helt avgjørende i mange av kampene under Solskjærs ledelse. Superstjernen haltet av banen mot Burnley, men Solskjær tror han er klar igjen søndag. Manageren vil imidlertid ikke gå inn på hva det er han har sagt som har gjort en revitalisert Pogba til den nøkkelspilleren Manchester Uniteds supportere alltid har håpet at han ville bli.

– Jeg har hatt individuelle samtaler med hver og en av dem, og Paul er en av dem jeg har snakket med. Men som jeg har sagt før, må det vi diskuterer bli mellom oss. Paul har sannsynligvis vært den beste midtbanespilleren i Premier League de siste ukene, men han kan forbedre seg. Det kan han alltid, og han vet det. Han kan utvikle seg til å bli bedre enn dette, sier Solskjær.

Se Leicester-Manchester United søndag fra 14.30 (kampstart 15.05) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!