– Topp fire er ikke drømmen

Ole Gunnar Solskjær samler ikke på fjerdeplasser. Han vil heller vinne trofeer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under pressekonferansen i forkant av Manchester Uniteds ligamøte med Burnley, ble kristiansunderen konfrontert med Tottenham-manager Mauricio Pochettinos omdiskuterte uttalelse etter FA-cup-exiten mot Crystal Palace.

Pochettino sa at trofeer kun bygger egoet ditt, og at en plassering blant topp fire i Premier League – som kvalifiserer til Champions League-spill – er viktigst for dem akkurat nå.

– Hvis du vinner trofeer, er det en fantastisk dag for alle i klubben. For du vet aldri når det neste kommer, sier Solskjær til et samlet pressekorps.

– Jeg er ikke her for å diskutere hva Pochettino eller andre managere sier. Jeg sier bare at i denne klubben er vi ute etter å vinne trofeer. Vi kommer til å prøve å vinne FA-cupen, følger 45-åringen opp.

– Topp fire er ikke drømmen

Der har de røde djevlene fått knalltøff motstand i form av Chelsea på bortebane. Oppgaven er ikke noe enklere i Champions League, der den franske giganten PSG venter.

Solskjær sier at han går inn i enhver kamp med innstillingen om at den kan vinnes.

– Å havne blant topp fire er ikke drømmen. Vi er Manchester United, og skal alltid ha som mål å vinne ligaen. I år er ikke det mulig, men vi må bare se fremover. Vi er på sjetteplass, så vi er langt bak topplagene. Men vi kjemper om å havne blant de tre beste i øyeblikket, understreker den tidligere målsniken.

Da Solskjær tok over de røde djevlene midt i desember, var storklubben hele elleve poeng bak fjerdeplasserte Chelsea.

Seks serierunder senere er gapet bare tre poeng.

Advarer mot Burnleys fysikk

Neste hinder er Burnley på hjemmebane. Forrige sesongs sensasjonslag i Premier League har slitt denne sesongen og kjemper for å unngå nedrykk, men har funnet formen de siste kampene. De står nå med fire kamper uten tap i ligaen, og har vunnet tre av dem.

– Vi vet at vi møter et lag som kommer til å kjempe for tre poeng, slik hvert eneste lag i Premier League gjør. Fysikken deres og spissene kommer til å by på problemer, og vi må være klare for det, advarer den midlertidige manageren.

– Men vi har også forbedret oss. Vi så ordentlig bra ut mot Arsenal defensivt, og forsvarte oss veldig bra i boksen. Det blir viktig mot dem også, tilføyer kristiansunderen.