BRANN: Det brant i et oppdrettsanlegg i Finnmark søndag.
BRANN: Det brant i et oppdrettsanlegg i Finnmark søndag. Foto: Kystvakten på Twitter

Savnet mann funnet død etter brann i Finnmark

Den 35 år gamle trønderen som var savnet etter brannen i et smoltanlegg i Friarfjord i Lebesby i Finnmark søndag, ble mandag funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den savnede etter brannen er funnet og vil bli sendt til obduksjon, opplyser politiet i Finnmark.

Mannen som var savnet er fra Namdalseid i Trøndelag. Han var ansatt i Namdal Plast AS som hadde et arbeidsoppdrag på smoltanlegget, skriver iFinnmark.

Politiet fikk melding om brannen klokken 7.40 søndag morgen. Den startet i et industribygg og spredte seg videre til en annen bygning, hvor det etter hvert tok kraftig fyr.

– To bygninger er totalskadd. Dette var en eksplosjonsartet brann som utviklet seg veldig fort, sa operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt til NTB søndag kveld.

Til vanlig jobber det 54 personer ved anlegget. Det er Laksefjord AS som eier anlegget. Dette selskapet er igjen eid av Lerøy Aurora AS, som igjen er heleid av Lerøy Seafood Group ASA.

Industriområdet ligger avsides til, og det tok brannvesenet én time og 47 minutter å komme fram til brannstedet som lå 120 kilometer fra nærmeste brannstasjon.

Forsvaret fløy inn utstyr med helikoptre fra kystvaktskipet Andenes. I tillegg deltok røykdykkere, redningsskøyte, styrker fra Sivilforsvaret, politi, ambulanse og et Sea King redningshelikopter i operasjonen i forbindelse med slokkearbeidet.

(©NTB)