Marerittrekning for Solskjær

Manchester United skal møte Chelsea borte i FA-cupens femte runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse før ligamøtet mot Burnley i vinduet øverst!

Her er trekningen av femte runde, tilsvarende åttedelsfinale:

Bristol City-Shrewsbury/Wolverhampton
AFC Wimbledon-Millwall
Doncaster-Crystal Palace Middlesbrough/Newport-Manchester City
Chelsea-Manchester United
Swansea-Barnet/Brentford Portsmouth/QPR-Watford
​Brighton/West Brom-Derby

Kampene spilles mellom 15.- og 18. februar. Barnet-Brentford spilles i kveld, mens omkampene avvikles 5. februar.

– Har hatt lite flyt

Foruten Manchester City, var Chelsea på papiret verst mulig trekning for Ole Gunnar Solskjær. Attpåtil må han ta med stjernene sine til London og spille på fremmed gress.

– Det var noe av det tøffeste de kunne få. I FA-cupen ser det ut som at det blir en lang vei til målet, med først Arsenal borte og nå Chelsea. Han har hatt lite flyt i trekningen så langt, konstaterer TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Men:

– Med det draget de er i, er det absolutt en åpen kamp – selv om han selvfølgelig skulle hatt en vesentlig bedre trekning enn det, fortsetter Myhre.

Premier League-kanonene har røket ut på rekke og rad. Arsenal ble slått ut av Solskjærs menn i helgen, mens Tottenham måtte si tapt for Crystal Palace. Serieleder Liverpool røk ut i tredje runde.

Det blir maks sju Premier League-klubber å finne i femte runde. Da må Wolverhampton og Brighton vinne sine omkamper mot henholdsvis Shrewsbury og West Bromwich.

Knalltøff periode

Chelsea borte betyr at Solskjær får enda en knalltøff oppgave å forberede seg til i en periode der storkampene kommer tett.

Tirsdag 12. februar skal de røde djevlene ut mot PSG i Champions League. Om lag en uke etter cupkampen venter Liverpool på hjemmebane. Myhre tror imidlertid ikke at kristiansunderen kommer til å spare på kruttet i FA-cupen av den grunn.

– Han får nok dager til å hente seg inn mellom de kampene. Det er ingen grunn til ikke å gå «all-in». Å gå for et trofé er det han må gjøre, selv om det er i en tøff periode, slår TV 2s fotballekspert fast.

Fjerdeplassinnehaver Chelsea, som ligger tre poeng foran de røde djevlene i ligaen, møter Malmö både før og etter cupbataljen.

– De har et vesentlig lettere utgangspunkt, men det er absolutt en mulighet for United, selv om de helt sikkert kunne ha tenkt seg en lettere trekning, sier Myhre.

– Blir fullt kjør

Debatten har rast i England etter flere av storklubbenes nedprioritering av cupene. Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte en 16-åring utpå gresset da det ble exit mot Wolverhampton, mens Mauricio Pochettino hvilte blant andre Christian Eriksen da Tottenham røk ut mot Wolverhampton.

Myhre jubler for et storoppgjør i femte runde.

– Det er gøy med storkamper. Det har vært mye negativitet rundt cupene fordi de ikke prioriteres, men i storoppgjørene mobiliserer klubbene. Nå blir det fullt kjør fra begge hold. Det er bra for oss seere, mener han.

Sist de to lagene møttes, var i oktober på Stamford Bridge. Da snudde Manchester United kampen etter å ha ligget under 0-1 ved to scoringer av Anthony Martial. Ross Barkley utlignet imidlertid fem minutter på overtid, noe som resulterte i voldsom dramatikk på sidelinjen. En Chelsea-ansatt feiret foran daværende United-trener José Mourinho, noe som fikk portugiseren til å se rødt.