I SORG: Mandag møtte Cardiff-manager Neil Warnock pressen for første gang etter at Emiliano Sala forsvant på vei fra Nantes til Cardiff for en uke siden.
I SORG: Mandag møtte Cardiff-manager Neil Warnock pressen for første gang etter at Emiliano Sala forsvant på vei fra Nantes til Cardiff for en uke siden. Foto: NTB Scanpix

Har vurdert å gi seg etter Sala-tragedien

Cardiff-manager Neil Warnock er sønderknust. Han og flere spillere får psykologhjelp i kjølvannet av at rekordkjøpet Emiliano Sala forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks dager etter at han fikk beskjeden, snakker Cardiffs manager med pressen for første gang.

Warnock forteller om en marerittuke.

– Du tenker bare på om det er verdt å fortsette, 24 timer i døgnet, sier han, ifølge BBC.

– Det er umulig å sove. Jeg har trent fotballag i 40 år, og dette har vært den vanskeligste uken i karrièren min med enorm margin, fortsetter 70-åringen.

– Hvem motiverer motivatoren?

Warnock opplyser at Den engelske managerforeningen (LMA) har tilbudt ham hjelp. I tillegg har flere av den walisiske Premier League-klubbens spillere oppsøkt psykolog i kjølvannet av forsvinningen.

– Du må det i en slik situasjon. Hvem motiverer motivatoren? Jeg har det greit når jeg er ute blant folk eller foran spillerne, men når jeg kommer hjem, tenker jeg på det. En hadde kanskje ikke tenkt at spillerne trengte mer hjelp, men jeg tror ikke det skader å snakke med noen andre, konstaterer han.

Den frittalende briten omtaler uken som traumatisk, og sier at han har slitt med å samle seg.

– Det har nok truffet meg hardere enn de andre fordi jeg har møtt ham og snakket med ham over de siste seks til åtte ukene. Det er en vanskelig periode, fortviler han.

HYLLEST: Slik ble Emiliano Sala hyllet av Cardiff-fansen i helgen. I FA-cupen ble han hedret med ett minutts stillhet på samtlige arenaer.
HYLLEST: Slik ble Emiliano Sala hyllet av Cardiff-fansen i helgen. I FA-cupen ble han hedret med ett minutts stillhet på samtlige arenaer. Foto: Rebecca Naden

– Fotball er viktig, men når en tragedie som dette skjer ... jeg tror spillerne trenger en distraksjon nå, mener han, og beskriver stemningen i Cardiff-leiren som deprimerende i øyeblikket.

– Aldri opplevd det så stille

Det er i tråd med den kompromissløse midtstopperen Sol Bambas skildringer.

– Alle er såret og påvirket av det. Jeg har aldri opplevd at det har vært så stille i garderoben. Alle har vært veldig triste. Det var et sjokk, sier Bamba til Cardiffs nettsider.

Det aktive søket etter den argentinske angriperen og piloten Dave Ibbotson ble avsluttet torsdag ettermiddag. Sjansene for at noen har overlevd ble da regnet som ekstremt små. Bamba nekter på sin side å gi opp.

– Vi er nødt til å håpe, selv om sjansene er veldig små. Vi liker å tenke at dette kan få en lykkelig slutt, slår Cardiff-profilen fast.

Ranieri hyller Sala

En annen Premier League-manager som er i sorg etter forsvinningen, er Fulham-sjef Claudio Ranieri. Italieneren var Salas leder som manager for Nantes forrige sesong.

– Emiliano er en fantastisk kar. Han er en spiller som går inn med hodet der andre ikke engang går inn med foten. For meg er dette veldig, veldig trist. Jeg ber for ham og familien hans, siteres Ranieri av BBC.

Da flyet Sala satt i forsvant, var han på vei fra Frankrike til sin nye arbeidsplass. Cardiff hadde brukt nærmere 170 millioner kroner på den argentinske angrepsspilleren, noe som er klubbrekord.

Tirsdagens oppgjør mot Arsenal på Emirates skulle ha blitt debuten.