jensen-rettssaken:

Mirian (48) satt i juryen: – Mye vi var usikre på

BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): Etter et ordentlig rettsmaraton er ikke jurymedlem Mirian Befring skuffet over at deres kjennelse ble satt til side.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dommerne vet best, så jeg tenker at vi lar dem avgjøre. Vi har ikke den juridiske bakgrunnen som de har, sier Befring til TV 2.

Siden 28. august i fjor har hun fulgt nøye med på bevisførselen i ankesaken mot den tidligere polititoppen Eirik Jensen.

Onsdag i forrige uke trakk juryen seg tilbake for å diskutere hvorvidt Jensen skulle domfelles for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikainnførsel.

Mye usikkerhet

Juryen kom frem til at Jensen skulle dømmes for grov korrupsjon, men ikke for innførsel av hasj. Kjennelsen ble imidlertid tilsidesatt av fagdommerne i saken.

– Er du skuffet?

– Jeg har ingen mening om det, annet enn at jeg forholder meg til dommernes beslutning, sier Befring.

Hun forteller at de siste dagene har vært lange og slitsomme.

– Det har vært mange dokumenter å gå gjennom og mye å sette seg inn i. Det var mye vi var usikre på og mange svar vi måtte få på plass før vi kunne presentere en avgjørelse, forteller hun.

– Hva har dere vært usikre på?

– Mye. Men jeg vil ikke gå inn i akkurat hva som ble diskutert, sier hun.

Respekt for avgjørelsen

– Hvordan har dere opplevd den massive interessen fra media og andre?

– Jeg har ikke følt noe press, bare forholdt meg til den jobben jeg måtte gjøre.

– Hvorfor tok det så lang tid?

– Det var rett og slett mye å gå gjennom. Vi ville være sikre på at avgjørelsen er riktig.

– Er du fremdeles sikker på at juryens avgjørelse var korrekt, også nå som fagdommerne har satt den til side?

– Vi landet på det vi selv mente var rett etter å ha hørt alle vitnene og gått gjennom dokumentene. Så har dommerne mer kontroll på jussen enn det vi har, og jeg har respekt for den avgjørelsen de har kommet til, sier hun.

Jensens forsvarer John Christian Elden har varslet at de vil anke fagdommernes avgjørelse til Høyesterett. Dersom anken ikke fører frem, skal hele Jensen-saken behandles på nytt i lagmannsretten, men uten jury. Da vil saken bli avgjort av to fagdommere og fem meddommere.