Finn din favoritt i vaffeljungelen!

Vafler smaker godt til frokost, lunsj, aftens og som kaffemat – da er det fint med vafler i flere varianter.

[Sponset innlegg]

Prøv deg på nye varianter, søte eller salte, servert med kjøtt eller fisk.

Vaffeljernet kan også brukes til å friske opp tørt brød og til å lage smakfulle doble ostesmørbrød.

Tips:

  • Vanlig vaffelrøre kan tilsettes revet sjokolade/kakao og vaniljesukker for å få sjokoladevafler.
  • Sløyf sukker og vaniljesukker og smak til med urtekrydder, revet ost, finhakket spekemat eller kokt skinke/pølsebiter til en pizzavaffel
  • Rester av grøt eller kokte poteter kan moses og tilsettes i vaffelrøren

Vafler som i sjømannskirken

10-15 vaffelplater

  • 2 egg
  • 1/2-1 dl sukker
  • 2 dl kulturmelk/kefir
  • 2 dl melk
  • ½ dl vann
  • ca 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ½ dl flytende margarin

Rør sammen til en glatt røre og la røre stå og svelle i ca 10 min før steking.

«Hjertegode» havregrynsvafler

  • 3 dl havregryn
  • 3 sur skummet melk
  • 3 dl skummet melk
  • 3 egg
  • 3 ss flytende margarin, gjerne Vita hjertegod
  • 1-2 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
VAFFEL: Finn din favoritt! Foto: TV 2
VAFFEL: Finn din favoritt! Foto: TV 2

Like deler grovt og fint hvetemel til passe tykk røre.

La havregryn svelle i den sure skummede melken i 15-20 min. Visp sammen resten av ingrediensene og bland inn havregrynblandingen. La røren stå og svelle videre 15 min før steking.

Rømmevafler uten egg

  • 5 dl seterrømme/Rørosrømme
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver eller natron
  • ca 3 ½ dl hvetemel
  • ca 1 ½ dl kaldt vann

Visp opp rømmen og tilsett resten av ingrediensene og pisk til en glatt røre. La svelle i 15-20 min.

Server med sukkerdryss, rørte bær eller med for eksempel laks/ørret og salt for en liten lunsj eller kveldsrett.

Odas vafler uten gluten og laktose

NB! Husk at vaffeljernet ikke har vært brukt til å steke vafler med melk, egg eller hvetemel tidligere.

  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl laktosefri lettrømme/yoghurt, melkefri velg Gryr (melkefri «fløte»)
  • 3 dl laktosefri melk eller melkefri for eksempel ris melk.
  • 2 egg
  • 2 ss Vita hjertegod flytende margarin eller melkefri flytende Melange
  • 1 ss sukker
  • ¼ ts natron
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss maisennamel
  • 2 ss havregryn

Rør/pisk sammen 4 dl glutenfri havregryn, laktosefri melk og lettrømme/yoghurt. La stå og «svelle» ca 30 min.

Pisk sammen egg, flytende margarin og sukker og bland inn i havregrynsblandingen.

Tilsett natron, kardemomme,vaniljesukker, maisennamel og 2 ss havregryn og visp sammen. Stek som vanlige vafler.

Tips: Vaskevaffel!

– skal ikke spises!

Er vaffeljernet skittent og vanskelig å steke i, børst det med en fuktig oppvaskkost og tørk godt ut av med en fuktig klut. Hjelper ikke det. Prøv med en «vaskevaffel»:

Rør sammen 1 1/2 dl vann, 2 ss salt og ca 1 dl mel til en tykk røre. Stekes i vaffeljernet som en vanlig og jernet ditt er rent!

Lik TV 2 Underholdning på Facebook