CUPEXIT: Mauricio Pochettino og Tottenham røk ut av to turneringer i løpet av fire dager. Søndag ble det 0-2-tap mot Crystal Palace. Foto: Reuters/Andrew Couldridge
CUPEXIT: Mauricio Pochettino og Tottenham røk ut av to turneringer i løpet av fire dager. Søndag ble det 0-2-tap mot Crystal Palace. Foto: Reuters/Andrew Couldridge

– Det han sier stemmer jo bare ikke

Mauricio Pochettino mener Tottenham ikke trenger å vinne troféer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag måtte Tottenham innse at det heller ikke i år blir noe FA-cupfinale på Wembley. Det betyr at klubbens trofétørke ser ut til å fortsette.

– Igjen kommer debatten om et trofé er det som skal til for å ta klubben til det neste nivået. Jeg er ikke enig i det. Det bygger kun egoet ditt. Det viktigste for Tottenham akkurat nå er alltid å komme innenfor topp fire, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter tapet.

Det er ikke TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller helt enig i.

– Det han sier stemmer jo bare ikke. Jeg mener at Tottenham er et lag, som når de har full tropp, er gode nok til å kunne vinne de fleste turneringer, sier Stamsø-Møller.

TV 2-eksperten påpeker at Pochettino likevel er en perfekt ambassadør for klubben.

– Han sier alltid det man bør si. Han er veldig behersket og mister sjeldent hodet. Han vet veldig godt selv at han er ettertraktet og elsket. Ved å si sånne ting, så hjelper han klubben. Tidligere har han har jo til og med skrytt av ledelsen etter at han ikke fikk midler til å handle for, sier Stamsø-Møller.

– Det er altfor lenge siden
​En av få spillere som har vært med på å vinne et trofé med Tottenham, er TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Pokaler viktig. Det har gått altfor lenge siden sist Spurs vant en pokal. Det er nesten sånn at man kunne trillet terning eller trukket lodd, og Tottenham ville ha kommet bedre ut av det enn de siste årene. Men man kommer ikke fra det faktum at Tottenham har overprestert også.

– Klubben har vært topp fire de tre siste sesongene, og har kommet seg videre i CL. Tottenham har ikke har like mye penger å bruke. Hvis du tar bort Firmino, Salah og Mané ut av Liverpool, så ville de også slitt.

Han påpeker at de mange skadene definitivt har gjort ting mye vanskeligere den siste perioden.

– Under søndagens tap manglet man kanskje syv spillere som normalt ville spilt. Men det er absolutt ikke bra å ryke ut, sier nordmannen.

Forrige gang London-klubben var i en finale i den tradisjonsrike turneringen, var i 1991. Den gang var det Erik Thorstvedt som voktet buret.

– Jeg er nok en av dem som ikke er så hard mot klubben. Jeg har vært med på selv og fulgt klubben lenge, så det er gode tider nå. Når det går bra, blir det ofte slik at fansen ønsker at det skal gå ennå bedre. Det er forståelig.

– Jeg tror det plager ham
​Keeperlegenden tror at mangelen på sølvtøy likevel irriterer Pochettino.

– Jeg tror det plager ham, for det betyr noe å vinne pokaler. Det er ikke til å komme utenom. Samtidig er det utrolig vanskelig å vinne et trofé i England Det er så mange gode lag. Det er ikke mange lag som har vunnet FA-cupen de siste årene.

Forrige gang Spurs kunne juble for et trofé var i Ligacupen i 2008.

Også Stamsø-Møller tror at mangelen på troféer er noe Pochettino tenker mye på.

– Jeg er ganske sikker på at han er veldig, veldig sulten på et trofé. Men akkurat nå opplever han en type motgang som han kan gjøre veldig lite med. Skader og manglende rekruttering er de største problemene. Mange av storklubbene i Europa bare finner en måte å vinne på. Tottenham finner en måte å svikte på.

– Det er et stempel som er veldig vanskelig å bære. Og det sniker seg nok inn hos spillerne også, sier fotballeksperten.

To tap på fire dager
​Torsdag røk også mulighet til å vinne Ligacupen etter at straffekonken på Stamford Bridge gikk i Chelseas favør.

– Selvfølgelig er vi skuffet etter torsdag og i dag (søndag, jou. anm.). Vi er ute av to turneringer. Da føler man seg skuffet, sa Pochettino.

Likevel er den argentinske manageren klar på at det er mange høydepunkter igjen av sesongen.

– Men det er nå vi må være positive. Vi er fortsatt med i to turneringer, vi er i en god posisjon i Premier League, og Champions League er en massiv motivasjon for hele klubben. Vi må være sterke.

– Folk ønsker at vi skal vinne noen troféer. Men vi må være realistiske, vi gjør det så bra. Å vinne en tittel her i England som FA-cupen eller Ligacupen handler om flaks, ikke bare om kvaliteten i stallen.

– Nå er de realistiske målene å prøve å havne innenfor topp fire, samtidig som vi må henge på Manchester City og Liverpool og redusere luken.

Etter 23 serierunder er det fem poeng opp til Manchester City og ni poeng til Liverpool.

Hvilte stjerner
​Mot Crystal Palace var Christian Eriksen ikke med i kamptroppen. Den argentinske manageren ble spurt om han angret på det valget.

– Om jeg angrer? Nei, nei. Vi spilte med det beste laget vi kunne spilt med for øyeblikket. Jeg mener at det var en anledning for at noen andre spillere fikk spille.

Spillere som Harry Winks og Hugo Lloris var heller ikke involvert i søndagens tap.

– Vi har hatt et vilt kampprogram, og det har gjort at vi har måttet tatt noen avgjørelser angående hvile og rotasjon. Vi skal også spille på onsdag og søndag, sier Pochettino.

Thorstvedt tror at argentineren disponerer troppen på en forsvarlig måte.

– Tottenham har hatt sinnssvakt mye kamper. Det er nok Pochettino selv som greier best å se hvordan man skal disponere troppen, sier Thorstvedt.

Onsdag kveld er det hjemmekamp mot Watford, mens lørdag formiddag venter Newcastle.

Lørdag fra kl. 13: Se Tottenham - Newcastle på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Tror Spurs vil handle
​Før den tid stenger overgangsvinduet. Stamsø-Møller tror at Tottenham kommer til å hente forsterkninger.

– Ja, jeg tror det. Uttalelsene til Pochettino tyder på at det jobbes med noe. Det finnes jo muligheter, men de store, store signeringene kan jeg ikke e for meg. Adrien Rabiot har vært aktuell. Det hadde vært tipp-topp. Det står vel til syvende og sist på om spilleren selv vil. Og akkurat da kan det at klubben ikke har for vane å vinne ting, spille inn, mener Stamsø-Møller.