SKOGBRANN: En lokal innbygger forsøker å bekjempe flammene i Cape Town.
SKOGBRANN: En lokal innbygger forsøker å bekjempe flammene i Cape Town. Foto: Rodger Bosch/AFP

Flere familier flykter fra storbrann i Cape Town

Flere flykter fra skog- og gressbranner på landemerket Lion's Head i Cape Town natt til mandag. Én person er så langt meldt skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familier bosatt i bydelen Sea Point i Cape Town i Sør-Afrika har blitt nødt til å evakuere hjemmene sine natt til mandag etter det brøt ut skog- og gressbranner på fjellet på fjellet Lion's Head. Det melder News 24.

Dette til tross for at myndighetene ikke har utstedt noen evakueringsordre enda.

– Jeg ble bedt om å evakuere av folk i nabolaget mitt. De banket på døra og sa at vi måtte evakuere fordi flammene kommer nærmere, sier Emma Smith til News 24.

Hun sier at det føltes tryggere å evakuere, selv om myndighetene foreløpig ikke har bedt dem om det.

Flere beboere har uttalt til TimesLive at biler utstyrt med høyttalere kjører rundt i området og anbefaler folk å evakuere.

SKOGBRANN: Slik så Lion's Head ut like før solen gikk ned sent søndag kveld i Cape Town. En person er så langt meldt skadet i brannen.
SKOGBRANN: Slik så Lion's Head ut like før solen gikk ned sent søndag kveld i Cape Town. En person er så langt meldt skadet i brannen. Foto: Chantal Louw/Reuters

Foreløpig er en person lagt inn på sykehus med det som betegnes som alvorlige brannskader.

Det lokale brannvesenets talsmann Theo Layne sier at det foreløpig ikke er nødvendig med evakuering, og at de overvåker boligene som befinner seg i de berørte områdene.