Karabatic sikret fransk VM-bronse i siste sekund

Frankrike tok VM-bronsen i herrehåndball med 26-25 over Tyskland i en dramatisk kamp søndag. Nikola Karabatic avgjorde i siste sekund.

ISKALD: Nikola Karabatic holdt hodet kaldt i dramatiske sluttsekunder. Foto: Martin Meissner

Tyskerne tapte semifinalen på hjemmebane mot Norge fredag. To dager senere var det Tyskland som ville mest de første 35 minuttene. Keeper Andreas Wolff lyktes ikke mot Norge, men slo tilbake i Herning. Han reddet på bestilling, og det ga 14-11-ledelse til Tyskland.

Men Frankrike kom tilbake. Det tok ikke mange minuttene før de franske tittelforsvarerne hadde snudd kampen og ledet 17-15.

Kampen levde helt inn til sluttsekundene. På stillingen 25-25 utnyttet Karabatic en tysk teknisk feil og kontret inn seiersmålet sekundet før slutt.

Neste mesterskap (EM) for menn går i Norge, Østerrike og Sverige (blant annet medaljekampene) neste år.

VM i 2021 er lagt til Egypt. Der skal det delta hele 32 lag, og det ligger an til svært mange kamper uten spenning.