USIKKER: Magnus Abelvik Rød er usikker til VM-finalen.
USIKKER: Magnus Abelvik Rød er usikker til VM-finalen. Foto: Åserud, Lise

Rød har fått svarene på MR-undersøkelsen

Magnus Abelvik Rød har et håp om å spille VM-finalen i håndball mot Danmark søndag. Han knasker smertestillende og tar en avgjørelse først på oppvarmingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge håndballandslagets medisinske team vil Rød bli testet før kampstart søndag.

– I forbindelse med skaden Magnus Abelvik Rød pådro seg i semifinalen mot Tyskland i går har det i kveld blitt gjennomført en MR-undersøkelse av venstre lår, skriver de i en pressemelding.

Og fortsetter:

– Undersøkelsen viser en liten skade i nedre del av muskelen på framsiden av låret, som heter quadriceps. Funnene passer med en kontusjonsskade (støtskade) eller «lårhøne». Det er ikke påvist noen skade i hamstrings (muskelen på baksiden av låret). Han er i stadig bedring, men det medisinske teamet vil ikke ta en avgjørelse om han kan spille finalen før etter ny test av spilleren søndag, skriver håndballforbundet.

Optimister
Det samsvarer med de opplysningene som ble gitt av landslagslege Thomas Torgalsen tidligere lørdag.

– Det ser mye bedre ut. Det er uavklart om han kan spille søndag, men det er en mulighet, sa landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2.

Lørdag var den norske troppen på jakt etter et sted i Herning å gjennomføre en MR-undersøkelse, men det ligger til at det først søndag vil fattes en avgjørelse om hvorvidt Rød kan spille mot Danmark.

– Det er mye bedre nå, det ser lovende ut. Jeg får all mulig behandling for å bli klar. Jeg skal gjøre alt for å spille den finalen, det er det ingen tvil om, varslet Rød, som både håper og tror på finalespill, til TV 2.

Tangen-håp
21-åringen var meget sentral i over en omgang i 31-25-seieren over Tyskland. Han herjet vilt med tyskerne før pause. Så gikk han i bakken for godt i 2.-omgangen.

Etter kampen meldte han om vondt i låret ved kneet, men han håpet at det var snakk om krampe og ikke en muskelstrekk. Han hadde en tilsvarende skade sist høst. Den gjorde at han var ute av spill i flere uker.

Frist for å melde eventuelle bytter i troppen er klokka ni søndag, og det gir landslagsledelsen tid til å avvente situasjonen.

Eivind Tangen er trolig den som står nærmest til å overta om Rød ikke kommer på banen. Han vil ha Rød i slag søndag.

– Det ville vært tragisk for ham om han ikke fikk være med etter det VM han har spilt, og også negativt for vårt lag, sa Tangen.

(©NTB/TV 2 Sporten)