United-stjerne innrømmer: – Det er helt sprøtt at Ferguson forutså det

Jesse Lingard kan nesten ikke tro at Sir Alex Ferguson fikk helt rett i sine spådommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jesse Lingard har virkelig funnet storformen under Manchester Uniteds nye manager Ole Gunnar Solskjær.

26-åringen scoret på iskaldt vis i den kruttsterke 3-1-seieren mot Arsenal i FA-cupen og er et av Solskjærs sikreste kort i startoppstillingen.

Se hvordan Manchester United slo Arsenal i Sportsnyhetene øverst!

Lingard gikk gradene i Manchester Uniteds ungdomsakademi før han fikk sitt gjennombrudd på førstelaget.

Overfor Sky Sports News' Soccer AM avslører Lingard nå hvordan den legendariske manageren Sir Alex Ferguson forutså at han neppe ville få sitt gjennombrudd på A-laget før han var godt oppe i 20-årene.

SPÅMANN: Sir Alex Ferguson.
SPÅMANN: Sir Alex Ferguson. Foto: Jack Taylor

– Det er helt sprøtt at Sir Alex Ferguson forutstå det, faktisk. Men han kan sin fotball og kjenner sine spillere. Vi hadde et møte med ham da jeg var rundt 16 år, og Ferguson fortalte meg og min familie at jeg bare måtte være tålmodig, sier Lingard, og legger til:

– Han sa på møtet at jeg var liten av vekst og at jeg måtte være tålmodig og at jeg først ville få mitt gjennombrudd på førstelaget når jeg var 23, 24 år, røper han.

– Det er god stemning for tiden
Jesse Lingard forteller at han nyter å være en del av Manchester Uniteds førstelag.

– Det er fantastisk godt å være involvert. Jeg nyter å spille fotball og spiller med et smil rundt munnen. Både lagkameratene og trenerteamet hjelper meg, og for øyeblikket er det svært god stemning, konstaterer han.

Den engelske landslagsspilleren hadde i sin tid Ole Gunnar Solskjær som trener for reservelaget.

Han roser jobben Solskjær har gjort som vikarmanager for Manchester Uniteds førstelag opp i skyene.

– Ole har vært helt fantastisk etter at han kom inn. Han har gitt masse råd og tillater at vi spiller med frihet, og det er det viktigste han har gjort. I fotball handler det om å spille med et smil og med frihet, og Solskjær lar oss gjøre det, sier Lingard til Sky Sports Soccer AM.

– Han minner oss om hva som kreves av United-spillere
Det er imidlertrid ikke det eneste Solskjær har gjort etter at han erstattet José Mourinho på Old Trafford.

Lingard røper at nordmannen gjentatte ganger minner spillerne om Manchester Uniteds stolte historie og hva som forventes av spillerne i klubben.

– Han vil spillere hurtig angrepsfotball, og vil score så mye mål som vi klarer. Om vi har scoret ett, så vil han at vi skal score to, det er noe han (Solskjær) alltid har i tankene. Så har han fortalt oss at dette er Manchester United og det er slik det skal være. Vi reiser i dresser til bortekampene nå, så vi ser mer sammensveiset ut. Jeg føler at vi er mer trygge på oss selv nå, og vi vet at vi kan score to eller tre mål, selv om motstanderen scorer. Dette er en tankegang som definitivt har endret seg i forbindelse med de store kampene, oppsummerer han.

– Vi slår Liverpool neste gang
Et av tapene som fremdeles svir mest for Liverpool er 1-3-tapet mot Liverpool før jul. Det nederlaget sørget for at Ed Woodward ​bestemte seg for å sparke Mourinho og erstatte portugiseren med en nordmann fra Kristiansund.

Lingard jakter på en søt revansje når lagene møtes i Premier League på Old Trafford 24. februar.

– Liverpool-tapet var det verste. Men nå har ting åpenbart endret seg. Måten vi spiller på har endret seg. Vi kommer til å vinne neste gang vi møtes, slår Jesse Lingard fast.

Før den solide 3-1-seieren mot Arsenal på Emirates viste Ole Gunnar Solskjær som kjent videoer av klassiske kontringsmål Manchester United har scoret mot London-klubben tidligere.

– Solskjær var også med i videoene! Jeg mener at vi forberedte oss godt til kampen. Vi analyserte dem. Alle involverte i trenerteamet gjorde en veldig god jobb. Vi visste nøyaktig hva vi kunne forvente. Vi visste hva deres svakheter var og fikk det resultatet vi ønsket, sier Nemanja Matic til ESPN.

​​