Kristoffersen utenfor pallen i Kitzbühel: – Kan spørre oss om vi faktisk gjør en god nok jobb

Henrik Kristoffersen ble nummer fire på slalåmen i Kitzbühel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Henrik Kristoffersens finaleomgang øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Seiersmuligheten for Henrik Kristoffersen var i praksis borte etter en ellevteplass i førsteomgangen i slalåm i Kitzbühl lørdag

Nordmannen leverte en strålende finaleomgang og tok en foreløpig ledelse, men ble etter hvert skjøvet ned til fjerdeplass, noe han var lite fornøyd med.

– Det bør være lov til å være oppgitt. Hva skal man gjøre for å bli bedre. Jeg skulle gjerne spurt hva andre synes. Ser du resultatene generelt, kan spørre oss om vi faktisk gjør en god nok jobb, sier Henrik Kristoffersen til NRK like etter rennet.

Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden slalåmrennet i Kitzbühel for ett år siden, og han har fortsatt til gode å slå Hirscher i slalåm denne sesongen.

Clement Noel fra Frankrike vant, 29 hundredeler foran østerrikske Marcel Hirscher. Alexis Pinturault fra Frankrike tok tredjeplassen.

Nordmannen kjørte først inn til ledelse med nesten halvannet sekunds margin, men Hirscher slo ham med to tideler i omgangen og slo ham med 0,24 sekund totalt. Den tiden skulle holde til andreplass i rennet, mens Kristoffersen så vidt havnet utenfor pallen.

Clement Noel fra Frankrike var den eneste som greide å slå Hirscher. Han var på andreplass etter første omgang og fortjente seieren etter tredje beste omgangstid i finalen.

Alexis Pinturault plasserte seg også foran Kristoffersen, med 17 hundredeler, og knep tredjeplassen.

Ramon Zenhäusern fra Sveits ledet etter første omgang, men endte på sjetteplass.

Jonathan Nordbotten kjørte seg kraftig opp med sterk kjøring i finaleløypa. Han klatret ti plasser til 13. plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 16. plass, mens Timon Haugan endte på 26. plass etter å ha tatt seg til finaleomgangen fra startnummer 55.

Bjørn Brudevoll kjørte for sakte til å få en omgang til og endte på 38. plass, mens Sebastian Foss Solevåg kjørte ut.