LEDET: Robert Johansson toppet resultatlisten etter første omgang i Sapporo.
LEDET: Robert Johansson toppet resultatlisten etter første omgang i Sapporo. Foto: Olsen, Geir

Seieren glapp for Johansson

Robert Johansson ledet etter første omgang, men lyktes ikke i finalen og måtte nøye seg med tredjeplass i verdenscuprennet i Sapporo. Stefan Kraft vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed ble det en ny østerriksk triumf, Krafts annen på rad etter at han i Zakopane brøt en langvarig seierstørke.

Kamil Stoch fra Polen ble nummer to etter å ha knust bakkerekorden med 148,5 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp fra sjetteplass.

Robert Johansson leverte et kjempehopp på 141 meter i første omgang og ledet 7,3 poeng foran hjemmefavoritten Ryoyu Kobayashi. I finaleomgangen slo han av til 127 meter og endte 13,4 poeng bak vinneren. Han var 3,6 poeng bak Stoch.

Halvor Egner Granerud endte på sjuendeplass, mens Robin Pedersen endte på 30.-plass. Bare tre nordmenn kom med til finaleomgangen.

Det ble gått ned på farten flere ganger i første omgang. Kobayashi hoppet ti meter kortere enn Johansson, men med mindre fart. Nest lengste hopp hadde slovenske Timi Zajc med 140 meter, men han hadde mer fart enn nordmannen.

I finaleomgangen gikk man ned på farten etter Stochs kjempehopp.

Granerud hoppet 135,5 meter i første omgang og var da på åttende plass. Med 130 meter i finalen klatret han ett trinn oppover resultatlista.

Pedersen var på 26.-plass etter å ha hoppet 122,5 meter i første omgang, men endte sist av dem som hoppet to ganger etter at han falt ned på 109 i siste hopp.

Anders Fannemel og Marius Lindvik røk ut etter skuffende hopp på henholdsvis 110,5 og 106 meter i første omgang. De endte på 39.- og 47. plass.

Johann André Forfang feilet i kvalifiseringen fredag, der han endte tredje sist og var en av de fem som ikke klarte å kvalifisere seg til rennet.

(©NTB)