Juryen, som skal avgjøre om den tidligere politimannen Eirik Jensen er skyldig i medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj, er lørdag morgen samlet igjen.
Juryen, som skal avgjøre om den tidligere politimannen Eirik Jensen er skyldig i medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj, er lørdag morgen samlet igjen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jensen-juryen er samlet igjen

Juryen i saken mot Eirik Jensen har samlet seg i Borgarting lagmannsrett lørdag formiddag og fortsetter rådslagningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Borgarting lagmannsrett overfor NTB lørdag formiddag.

Onsdag trakk juryen seg tilbake for å avgjøre skjebnen til Eirik Jensen.

På forhånd var det ventet at juryen ville være klar fredag med sitt svar på om den tidligere politimannen er skyldig i å ha medvirket til at Gjermund Cappelen kunne smugle inn tonnevis med hasj til Norge.

Men fredag ble det kjent at kjennelsen ikke ville komme før helgen likevel.

– Lagretten vil fortsette sitt arbeid lørdag og eventuelt søndag. Hvis lagrettens kjennelse foreligger i løpet av helgen, vil det bli satt rett, skrev Annicken S. Michaelsen, rådgiver i Borgarting lagmannsrett i en pressemelding fredag ettermiddag.

Inge D. Hanssen, rettskommentar i TV 2, dekket sin første rettsak for 50 år siden. Han har aldri før opplevd at juryen har brukt så lang tid på en kjennelse.

– Jeg har dekket en del rettsaker i lagmannsretten gjennom årene, men jeg kan ikke huske at en jury har brukt så lang tid, sier Hanssen og sammenligner Jensen-saken med Nokas-saken og Orderud-saken, der juryen brukte halvannet døgn på å bli enige.

Likevel ser han ikke på tidsbruken som noe negativt.

– Jeg synes det er betryggende at de bruker tid. Det er svært materiale de skal igjennom. De følger lagmannens oppfordring om å bruke tid, og om å gå nøye gjennom dette, forteller han.