Det bekrefter Borgarting lagmannsrett overfor NTB lørdag formiddag.

Onsdag trakk juryen seg tilbake for å avgjøre skjebnen til Eirik Jensen.

På forhånd var det ventet at juryen ville være klar fredag med sitt svar på om den tidligere politimannen er skyldig i å ha medvirket til at Gjermund Cappelen kunne smugle inn tonnevis med hasj til Norge.

Men fredag ble det kjent at kjennelsen ikke ville komme før helgen likevel.

– Lagretten vil fortsette sitt arbeid lørdag og eventuelt søndag. Hvis lagrettens kjennelse foreligger i løpet av helgen, vil det bli satt rett, skrev Annicken S. Michaelsen, rådgiver i Borgarting lagmannsrett i en pressemelding fredag ettermiddag.

Inge D. Hanssen, rettskommentar i TV 2, dekket sin første rettsak for 50 år siden. Han har aldri før opplevd at juryen har brukt så lang tid på en kjennelse.

– Jeg har dekket en del rettsaker i lagmannsretten gjennom årene, men jeg kan ikke huske at en jury har brukt så lang tid, sier Hanssen og sammenligner Jensen-saken med Nokas-saken og Orderud-saken, der juryen brukte halvannet døgn på å bli enige.

Likevel ser han ikke på tidsbruken som noe negativt.

– Jeg synes det er betryggende at de bruker tid. Det er svært materiale de skal igjennom. De følger lagmannens oppfordring om å bruke tid, og om å gå nøye gjennom dette, forteller han.