Clara Tauson tok seieren i juniorklassen i Australian Open.
Clara Tauson tok seieren i juniorklassen i Australian Open. Foto: William West

Dansk tenniskomet (16) vant Australian Open

Clara Tauson takket Caroline Wozniacki for inspirasjon etter at den 16-årige dansken lørdag vant kvinnenes juniorklasse i Australian Open i tennis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har fått trene med henne, og hun er en kjempeinspirasjon for alle i Danmark som driver med tennis eller andre idretter, sa Tauson om landets store tennisstjerne.

Tauson var toppseedet i juniorklassen og beseiret canadiske Leylah Annie Fernandez 6-4, 6-3 i finalen. Det var hennes 12. seier på rad i juniorkamper.

Wozniacki har i en årrekke hevdet seg blant verdens beste kvinnelige spillere. Hun har vært verdensener og vant Australian Open i fjor.

– Jeg opplever det ikke som noe press at noen hevder jeg er hennes etterfølger. Det er stort bare å bli sammenlignet med henne, men jeg fokuserer bare på meg selv, sa Tauson om sitt 12 år eldre forbilde.

Det ble favorittseier også i mennenes juniorklasse, da toppseedede Lorenzo Musetti fra Italia nedkjempet amerikanske Emilio Nava med 4-6, 6-2, 7-6 (14-12). Musetti trengte seks matchballer før han kunne juble.

(©NTB)