Mann ble funnet skadet i en tunnel i Porsgrunn

Mannen ble funnet natt til lørdag og politiet ber om ytterligere tips fra publikum som kan ha sett noe som kan kaste lys over saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann ble like før klokken tre natt til lørdag funnet liggende skadd i Vabakktunnelen utenfor Porsgrunn.

Mannen i 50-årene har forklart til politiet at han kun husker to frontlykter og at kjøretøyet ikke stanset. Han har forklart at dette skjedde rett utenfor tunnelen. Vabakktunnelen var en periode stengt mens politiet sikret spor på stedet.

Politiet meldte først at mannen ble påkjørt og at gjerningsmannen stakk av. Nå ber politiet om tips i saken.

Kartlegger hendelsen

Politiet har fått inn tips fra folk som skal ha sett mannen gå i tunnelen, men ingen som skal ha sett en påkjørsel. Mannen skal ifølge politiet ha vært veldig beruset.

– I starten var vi usikker på hvor skadd han var. Men vi har fått beskjed av sykehuset om at han har brudd i begge armene. Vi forsøker nå å finne ut om skadene skyldes et fall, eller om han ble påkjørt, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet er interessert i ytterligere tips fra publikum som kan ha sett noe som kan kaste lys over saken, og er spesielt interessert i observasjoner gjort i området mellom klokken to og tre.

Ble kjørt til akutten

Like før klokken 03 natt til lørdag fikk nødetatene melding fra en kvinnelig bilist, som hadde funnet en mann med store skader i grøftekanten ved Vabakktunnelen utenfor Porsgrunn.

Mannen ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark, hvor han får behandling for skadene.

– Det er nærliggende å tro at mannen ble påkjørt og at bilføreren stakk fra stedet etter hendelsen. Vi ser på det som svært alvorlig at noen stikker av etter en påkjørsel. Man er forpliktet til å stoppe og hjelpe i en slik situasjon, sa Kamben til TV 2 like etter hendelsen.

Politiet meldte at mannen har skader i hodet og ansiktet, samt brudd i begge armer. Han var bevisst da han ble fraktet til sykehus, og er ikke livstruende skadet.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha observert påkjørselen, som skjedde på utsiden av Vabakktunellen mot Kulltangenbrua i forkant av klokken 02.49.

– Vi må anta at kjøretøyet har truffet mannen med fronten, og den aktuelle bilen vil da trolig ha karosseriskader i fronten. Dersom noen har informasjon om hendelsen eller bilen som har vært involvert, må de ta kontakt, sier Kamben.

Den kvinnelige bilisten som fant mannen, blir nå avhørt. Politiet har sperret av Vabakktunnelen lørdag morgen for å sikre spor.