KLAR MELDING: Lionel Messi kommer med klar melding til letemannskapene.
KLAR MELDING: Lionel Messi kommer med klar melding til letemannskapene. Foto: Josep Lago

Messis bønn: – Så lenge det er en sjanse, så er det håp

Barcelona-stjernen Lionel Messi og flere andre argentinske fotballstjerner oppfordrer letemannskapene til å fortsette søket etter den savnede Cardiff-spissen Emiliano Sala.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen Lionel Messi ber redningsmannskapene fortsette søkene etter den argentinske angriperen Emiliano Sala.

Torsdag opplyste politimyndighetene på Guernsey at søket etter Sala var innstilt. I en uttalelse het det at sjansene for å finne overlevende anses for å være minimal.

På sin Instagram-story har Barcelona-stjernen kommet med en emosjonell melding til redningsmannskapene om at de ikke må gi opp.

– Så lenge det er en sjanse, så er det håp. Vi ber dere om å vennligst ikke å avslutte letingen etter Emiliano. All min styrke til hans familie og venner. Be for Sala, skriver Messi.

Agüero: – Vi nekter å gi opp
Messi er ikke den eneste argentinske superstjernen som ber myndighetene fortsette søkene etter Sala.

Manchester Citys argeninske duo Sergio Agüero og Nicolas Otamendi har også tatt til sosiale medier og gjort det klart at de ønsker at myndighetene fortsetter letingen.

– Vi nekter å gi opp, vi ønsker å holde håpet oppe. Derfor ønsker vi at søkene ikke avsluttes. Helt fra starten har mine tanker vært hos Emiliano, hans familie og venner, skriver Agüero på Twitter.

– Hei, jeg er Nicolás Otamendi. Jeg vil uttrykke min største sympati til Emilianos familie, og ber om at politiet fortsetter letingen etter flyet. Det er fremdeles håp om å finne dem i live. Min støtte går til hans familie, og jeg håper de får et svar så raskt som mulig, skriver Agüeros lagkamerat i Manchester City.

– Må ikke stoppes
Den argentinske fotballspillerens overgang fra Nantes til Cardiff ble klar sist helg, men da Sala skulle flys fra Frankrike til Wales gikk det etter alle solemerker galt.

Det lille enmotors Piper-flyet forsvant fra radaren like nord for kanaløya Guernsey. Ifølge franske luftfartsmyndigheter var det ved siden av Sala og piloten også ytterligere en person om bord.

Salas gamleklubb Nantes er også sterkt uenig i at myndighetene har innstilt letingen etter fotballprofilen.

– Dette søket må ikke stoppes, skriver Nantes på klubbens offisielle Twitter-konto.

Tidligere har Salas familie tryglet myndighetene innstendig om at man fortsetter letingen.

– Vær så snill å ikke gi opp søket etter min bror. Jeg vet i hjertet mitt at Emiliano er en fighter, og jeg vet at han fortsatt er i live. Vær så snill å ikke stopp, sa søsteren Romina Sala i en uttalelse torsdag ifølge storavisen The Guardian.