Johannes Thingnes Bø vant igjen på sprinten i Anterselva.
Johannes Thingnes Bø vant igjen på sprinten i Anterselva. Foto: Roald, Berit

Dobbelt norsk i Anterselva

Det ble dobbelt norsk på sprinten i Anterselva, etter nok en maktdemonstrasjon av Johannes Thingnes Bø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø tok en overlegen seier på sprinten i Anterselva. Nordmannen var overlegen i løypa og vant 17,5 sekunder foran landsmannen Erlend Bjøntegaard. Seieren var Thingnes Bøs tiende seier av 13 mulige denne sesongen.

Det så lenge ut til at det skulle bli to franskmenn på pallen bak Thingnes Bø, men Erlend Bjøntegaard gikk forrykende i den italienske høyden.

Nordmannen skjøt to fulle hus, og gikk ut på sisterunden 25 sekunder bak Thingnes Bø. Bjøntegaard gikk en fantastisk sisterunde, og tok andreplassen bak Thingnes Bø, tre sekunder foran franske Antonin Guigonnat.​ Samtidig skjøv han Martin Fourcade ned på en fjerdeplass.

Johannes Thingnes Bø åpnet hardt og gikk ut klart først etter første skyting. Med fem treff gikk han ut ti sekunder foran østerrikske Simon Eder. På andre skyting bommet Thingnes Bø én gang, og det så ut til å bli en kamp mellom de to erkerivalene Thingnes Bø og Martin Fourcade om seieren.

Fourcade, som ikke har vært i toppform denne sesongen, skjøt to fulle hus, men Thingnes Bø gikk likevel ut i tet etter siste skyting. Nordmannen ledet med ni sekunder på franskmannen før den siste runden.

Til slutt endte Thingnes Bø 17,5 sekunder foran Bjøntegaard i mål, med Guigonnat 20,2 sekunder bak på en tredjeplass.

– Det var forferdelig vondt å gå den sisterunden

Etter løpet fortalte Thinges Bø om harde løyper i den italienske høyden.

– Det startet hardt som vanlig. Det var vanvittig hard løype her kontra den i fjor. Der har de virkelig gjort en jobb for å slå oss ned.

–Det var et veldig krevende løp, det var forferdelig å gå. Jeg skyter én bom totalt og får det litt som jeg vil egentlig, så jeg er fornøyd med dagen, sa den suverene verdenscuplederen til NRK etter løpet.

Også Erlend Bjøntegaard fortalte om et knalltøft løp etter sin andreplass.

– Det var først og fremst forferdelig vondt å gå den sisterunden. Det er en tøff løype, og et trått føre, så den bare suger kreftene ut av deg den løypa her. Jeg har fortsatt vondt og nesten vanskelig for å prate fordi jeg har så mye melkesyre i kroppen, sa Bjøntegaard til NRK etter det imponerende løpet.

– Jeg følte at jeg åpnet veldig kontrollert, og fikk meldinger på at jeg lå et stykke bak Johannes. Men vi vet jo av erfaring at å være noen sekunder bak han ikke behøver å bety så mye på en førsterunde. Da er man som regel med sammen med resten av feltet. Jeg likte veldig godt utviklingen i løpet, det var et bra lagt opp løp.

Advares av Fourcade

Seieren på sprinten var Thingnes Bøs tiende av 13 mulige denne sesongen. Det er identisk med Martin Fourcades uttelling etter like mange renn i 2016/17-sesongen. Totalt vant franskmannen 14 verdenscupseire den sesongen, noe som er rekord. Fourcade advarer nå nordmannen mot å tenke for mye på rekorden.

– Jeg er sikker på at han slår rekorden hvis han fortsetter i samme fart, sa franskmannen til NRK etter løpet.

– Jeg begynte å tenke på å slå rekorden selv, og da gikk jeg ikke like godt. Jeg var på pallen hele tiden, men jeg klarte ikke å vinne.

Thingnes Bø selv hevder rekorden ikke er noe han tenker på, men at det selvfølgelig er en rekord han ønsker å slå.