Liverpool-legenden om duellen mellom gamleklubbene:

– Det blir interessant å se hvordan noen av spillerne takler presset

Kevin Keegan hyller Jürgen Klopp, men tror allikevel Manchester Citys rutine blir avgjørende i tittelkampen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Newcastle-Manchester City tirsdag fra 20.30 (kampstart 21.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Fotballegenden Kevin Keegan var selv ansvarlig for ett av lagene som har rotet bort den største ledelsen i Premier Leagues historie.

Hans Newcastle hadde en ledelse på tolv poeng til Manchester United etter nyttår 1996, men raknet i innspurten og klarte aldri å kapre den gjeve pokalen.

Nå tror Keegan at manglende vinnere og erfaring kan føre til at en annen av hans gamle klubber snyter Liverpool for tittelen denne sesongen.

– Det blir interessant å se hvordan noen av Liverpool-spillerne takler det presset som oppstår når man leder. Mitt Newcastle-lag ledet med ti poeng. Det påvirket spillere. Slikt påvirker spillere når man ikke har opplevd det før. Manchester City har vunnet. Med en gang du har vunnet noe, er det ikke så vanskelig å vinne igjen. Man tenker «åja, det er slik vi gjør det» eller «vi har gjort dette før». Jeg ser på spillerne, og tenker «hvem har vunnet noe i det Liverpool-laget?». Det er ikke mange, sier Keegan til TV 2.

Mener testen kommer når ti kamper gjenstår
Fotballegenden, som spilte for Liverpool mellom 1971 og 1977, og vant tre ligatitler, den gjeveste europacupen en gang, UEFA-cupen to ganger og FA-cupen en gang, viser til at de største stjernene i Liverpool-laget ikke har en enorm mengde titler å vise til, verken på klubbnivå eller landslagsnivå.

– Van Dijk har ikke vunnet mye. Han har ikke vunnet med landslaget, for de har slitt. Jeg ser på Salah. Internasjonalt har han ikke vunnet mye. Chelsea kvittet seg med ham, og han dro til Roma. De vant ikke ligaen, selv om de spilte bra. Jeg ser på Robertson, venstrebacken, og keeperen, selv om han kan ha vunnet noe i Brasil. Det er testen når det kommer til de siste ti kampene, og kanskje to eller tre poeng skiller, sier mannen som også har en tilknytning til Manchester City, der han var manager mellom 2001 og 2005.

Se liste over hva de mest sentrale spillerne i begge lag har vunnet i oversikten nederst!

På direkte spørsmål om Liverpool, som ikke har vunnet ligaen i England siden 1990 (og derfor heller aldri siden omleggingen til merkevaren Premier League i 1992), endelig vil vinne igjen denne våren, svarer Keegan følgende:

– Hvis du spør meg, vil jeg si at Manchester City vinner igjen. Men Liverpool har satt seg selv i en posisjon der de er det eneste laget som kan slå Manchester City. Og hver gang de har møtt dem de siste to årene, har de vært det eneste laget som har dominert litt over dem. Selv da de tapte med fem mål forrige sesong, da Mané ble utvist for bruk av høy fot, var Liverpool best de første 20 minuttene med elleve mot elleve. Det er mellom de to, det er det ingen tvil om, sier 67-åringen.

– Det er et «two horce race». Forskjellen på dem er at den ene hesten har vunnet racet tidligere
Det var også Manchester City som kom bakfra og vant ligaen sist Liverpool var i nærheten, i 2014. Da skilte kun to poeng i de lyseblås favør til slutt. I den sluttspurten snublet de røde først mot Chelsea i tredje siste runde, og rotet deretter bort en 3-0-ledelse og spilte 3-3 borte mot Crystal Palace i kampen etter. City kom også bakfra og snøt Manchester United for tittelen i 2012, men Keegan vil ikke være med på at det er lettere å være laget som jager enn dem som blir jaget.

JEVNT: De siste snaue fire månedene av sesongen blir svært spennende.
JEVNT: De siste snaue fire månedene av sesongen blir svært spennende. Foto: Jason Cairnduff/Reuters

– Folk sier det, men jeg er sikker på at alle helst ville hatt en fire poengs ledelse. Men med en gang du er utpå der … Og det er kun ett jagende lag. Det er et «two horce race». Forskjellen på dem er at den ene hesten har vunnet racet tidligere, mens den andre prøver å vinne for første gang. Hvis Liverpool-laget vinner, så kan de bli den dominerende makten. Det er det som ligger i potten ved sesongslutt, sier fotballegenden.

Hyller Klopp: – Han forstår Liverpool
I sin tid som spiller på Anfield spilte han under de to managerlegendene Bill Shankly og Bob Paisley, og på spørsmål om hvem av dagens Premier League-managere han helst ville spilt for, er den gamle stjerneangriperen klokkeklar.

– Jürgen Klopp. Han forstår det. Han forstår Liverpool. Det er som hånd i hanske. Jeg spilte selv tre år i Tyskland, og man sier at tyskerne ikke har humoristisk sans og ting som det, men det har de. Men Klopp har en engelsk form for humor. Han har Liverpool-humor. Med ham langs sidelinjen, tenker man at han kommer til å takle noen eller løpe ut på banen. Han løp jo ut en gang. Jeg liker det.

– Det er slik jeg var, så jeg er muligens partisk, men jeg tenker at Liverpool-fansen nå ser en manager der som er akkurat som dem. Han sparker hver eneste ball med dem, han oppmuntrer dem. Jeg elsker måten han omfavner alle på etter kampene. Han utelater ikke noen. Jeg elsker måten han håndterer pressen på. Han sier ikke dumme ting eller legger skjul på ting. Han har en mening, og han deler den gladelig. Han forteller sannheten.

– Noen ganger sier han «vi var ikke gode nok i dag», noe noen managere aldri gjør. De kan skylde på dommeren, et par dårlige avgjørelser, banen, hvordan ballen ser ut eller hvordan spillet pågikk. Mens han, hvis de har dårlige dager, noe de ikke har hatt mange av i det siste, bare sier at de ikke var gode nok og at de må jobbe med ting, sier Keegan.

Etter Klopps inntreden høsten 2015 har Liverpool tatt årlige steg, men fremdeles ikke vunnet noe. I den første sesongen ble det finaletap både i Europaligaen og i ligacupen, mens de forrige sesong tapte den gjeveste finalen i Champions League. Keegan forklarer hvorfor fansen elsker Klopp.

– I fortiden har de hatt folk som Rafa Benitez, som så på ark, og Brendan Rodgers, som uttalte ting som man ikke helt skjønte betydningen av. Men nå forstår de Klopp, og Klopp forstår dem, sier fotballegenden.

Se Liverpool-Leicester onsdag fra 20.30 (kampstart 21.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Se deler av intervjuet med Keegan i videovinduet øverst!