Solskjær åpner for å gå tilbake på Mourinhos Pogba-avgjørelse

– Han slår meg ikke som en tradisjonell kaptein, sier TV 2s fotballekspert og tidligere Fulham-kaptein Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Pogba ble fjernet for rollen som visekaptein av José Mourinho tidligere i sesongen, men Ole Gunnar Solskjær åpner nå for å la Pogba ha kapteinsbind et igjen.

– Han har karakter, påvirker de andre, tar vare på folk og virkelig ønsker å være suksessfull. Jeg kjenner ham fra før og når han har det fint med seg selv, tilfører han så mange gode ting med seg, sier Solskjær.

– Han vet at han ikke kan gjøre alt på egen hånd. Han vet at vi er et lag, men du ser personligheten hans og du kan se hva seieren i VM betydde for ham. Så ja, han er kapteinsmateriale, fortsetter nordmannen.

Pogba har vært i forrykende form etter at Solskjær tok over for Mourinho. Midtbanespilleren har notert seg for fem mål og fire målgivende pasninger på de siste seks Premier League-kampene.

– Ikke en tradisjonell kaptein

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland svarer både «ja og nei» på om Pogba nå passer til å være Manchester United-kaptein, som Mourinho var klar på at han ikke gjorde da han ble fjernet fra rollen i september i fjor.

– Han er en kapteinstype i form av at han er den beste spilleren, og det er en fordel, men han slår meg ikke som en kapteinstype i den tradisjonelle forstand. Pogba er en fyr som åpenbart har et ganske stort ego, som betyr at han bryr seg aller mest om seg selv. Han fremstår fantastisk i medgang, men har vist seg som et problem i motgang. Jeg har vondt for å se for meg at han skal samle troppene i bunn i en pause, sier den tidligere Fulham-kapteinen.

– Hvor viktig er kapteinsrollen i en Premier League-garderobe?

– Jeg tror kapteinsrollen var viktigere før, men det er viktig at kapteinen respekteres av alle og tar et ansvar utover egen prestasjon og har et overblikk og analytisk blikk på taktikken og psykologien hos den enkelte. Jeg kan ikke påstå at jeg kjenner Pogba fryktelig godt, så basert på hvordan jeg oppfatter ham, er han i hvert fall ikke en tradisjonell kaptein, sier Hangeland.

– Ikke vits å gi ham det

Simen Stamsø-Møller mener Pogba har godt av å slippe et ekstra ansvar.

– Jeg tror det beste er om han får holde på uten å ha kapteinsbindet og et stort ansvar, for jeg har en følelse av at han trenger å få være helt fri, ikke ha ansvar for et helt lag. Med kapteinsbindet følger et stort ansvar, og det kan være en byrde og han får ansvaret hvis det går dårlig. Han får fortjenesten om det går bra uansett, sier TV 2-eksperten, og fortsetter:

– Hvis han får kapteinsbindet nå, kan han miste det for andre gang på ett år med en ny manager. Det kan ha en negativ effekt på ham. Jeg tenker at det ikke er vits å gi ham det nå, sier Stamsø-Møller.

TV 2-eksperten mener det er et problem at ingen virker å irettesette Pogba.

– Det virker som ingen andre i den spillergruppen holder ham på alerten. Jeg gjorde en ganske grundig sjekk av alle feilene han har gjort i høst med balltap og måten han mister ballen på, men ingen på banen irettesetter ham. Det er mangel på indrejustis i det laget. De trenger en skikkelig kapteinstype, men jeg er usikker på om Pogba er det. Han kan holde en flammende tale, og det har vi sett for Frankrike, men det kan han gjøre uten å være kaptein.

Kaptein som knapt spiller

Antonio Valencia er Manchester Uniteds kaptein, men han har bare spilt én kamp under Solskjærs ledelse. Ashley Young har båret kapteinsbindet.

– Vi har hatt noen ikoniske kapteiner her, alt fra typer som Eric Cantona til Roy Keane. Det viktigste er ikke å være redd for å gå foran og irettesette spillere om du må. Ash (Young) er ganske god på det. Han er kanskje en av de siste spillerne av den gamle skolen. Han høres ut som Rio Ferdinand eller Gary Neville når han snakker, sier Solskjær før Arsenal-kampen fredag.

Hangeland mener lagets kaptein bør være et førstevalg på laget.

– Kapteinen skal aller helst være helt flink på laget, sier TV 2-eksperten.

– Det er en kjempefordel, men de har typer der som Nemanja Matic og David De Gea som slår meg som mer typiske kapteiner enn Pogba, men de ter klart at om Pogba har et brennende ønske om å være kaptein. Ole Gunnar vet at Pogba er hans viktigste spiller og å gi ham kapteinsrollen kan massere egoet hans på plass, fortsetter Brede Hangeland.

Manchester United møter Arsenal borte i FA-cupens fjerde runde fredag.