Chelsea til finale etter seier mot Tottenham i straffesparkkonkurranse

Maurizio Sarri øyner sitt første trofé som manager for Chelsea etter at blåtrøyene slo Tottenham på straffer torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Tottenham 2-1 (2-2 sammenlagt, 4-2 etter straffer):

​Se sammendrag i Sportsnyhetene øverst!

Chelsea er klar for finalen i ligacupen etter å ha slått Tottenham 4-2 i straffesparkkonkurranse i returkampen på Stamford Bridge torsdag kveld.

Motstander i finalen på Wembley blir Manchester City. Finalen spilles 24. februar.

Chelsea-manager Maurizio Sarri fikk dermed den responsen fra spillerne han ønsket seg etter 0-2-tapet mot Arsenal i den forrige serierunden i Premier League.

– Det er en fantastisk følelse. I den første omgangen kunne vi scoret tre eller fire. Vi kontrollerte kampen også etter pause. Spurs fikk sin mulighet, og scoret. Reaksjonen til spillerne og viljen vi viste gjør meg svært glad. For det var frustrerende at vi risikerte å tape på straffer etter å kontrollert kampen fullstendig. I straffesparkkonkurranser vet man aldri hva som skjer. Men laget gjorde det strålende. Vi skapte mange sjanser og presset Tottenham hele kampen, sa Chelseas straffehelt David Luiz til Sky Sports etter kampen.

Chelsea-stjernen Eden Hazard var høyt oppe etter straffeseieren.

– Det er alltid godt å slå tilbake etter en tøff kamp. I dag gjorde vi det i 90 minutter. Vi kontrollerte kampen. Tottenham hadde en sjanse, og scoret. Til slutt så kom vi oss til finalen, og det er vi glade for, sa Hazard, som spår en tøff finale mot Manchester City.

– Manchester City er sammen med Liverpool det beste laget i Premier League. De har vunnet mange troféer, og har et strålende lag. Det er en 50-50-kamp, slo han fast.

Hazard: – Jeg bryr meg ikke
Maurizio Sarri kritiserte som kjent Chelsea-spillerne etter 0-2-tapet mot Arsenal i Premier League. Manageren sa blant annet at Hazard ikke var en leder på banen.

– Jeg bryr meg ikke. Jeg spiller bare fotball. Det har ingenting å si hva manageren sier, jeg fokuserer bare på fotballen og vil gjøre det best mulig for laget, svarte Hazard på spørsmål om hva han mente om Sarris kritikk.

Sarri ble også spurt om kritikken han kom med etter Arsenal-tapet.

– Jeg gikk aldri til angrep på mine spillere. Jeg sa vi hadde et problem. Problemet var motivasjonen. I denne kampen var responsen veldig, veldig god. Nå må vi bare vise kontinuitet fremover, sa Sarri.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino hevdet at han ikke var særlig skuffet etter nederlaget.

– Vi vant mot dem på Wembley. De slo oss her. Jeg foretrekker å tape på straffer fremfor etter fulltid. Gratulerer til Chelsea. Nå skal vi gjøre alt og være klar for FA-cupkampen mot Crystal Palace på søndag, sa Tottenhams suksessjef etter kampen.

​​Dier bommet for Spurs
N'golo Kanté og Eden Hazards scoret målene for Chelsea på Stamford Bridge, mens Tottenhams reduseringsmål ble satt inn av Fernando Llorente.

Dermed endte det 2-2 sammenlagt etter to kamper, og kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der ble David Luiz Chelseas store helt da han satte inn det avgjørende straffesparket etter at Tottenham hadde bommet to ganger.

Eric Dier scoret et viktig straffemål for England i fotball-VM sist sommer, men denne gangen gikk skuddet langt over. Skuddet til Lucas Moura ble reddet av Chelseas keeper Kepa.

– Vidunderlig fotball av Chelsea
Etter en tett og jevn start på kampen presenterte N'golo Kanté seg etter 27 minutters spill.

Midtbanespilleren dundret løs fra 16 meters hold. Ballen føk gjennom beina på et par Spurs-spillere, og i mål via Tottenhams keeper Paolo Gazzaniga. Paolo Gazzaniga fikk tillit fra start på bekostning av Hugo Lloris.

– Ballen snek seg gjennom, men du bør forvente at keeperen reddet det skuddet der. Keeperen burde gjort mer for å forhindre scoring, sa BBC-ekspert Andy Townsend om scoringen.

I det 38. minutt viste Chelsea frem vidunderlig fotball. Eden Hazard startet det vakre angrepet, og avsluttet selv i boksen. Plutselig stod det 2-0 og Chelsea stormet mot en ny cupfinale.

– Gazzaniga hadde ingen sjanse og det var virkelig et mål med klasse av hjemmelaget. Det der er smart fotball. De angrep raskt og avsluttet vidunderlig, beskrev Andy Townsend etter scoringen som sørget for at Chelsea kunne gå til pause med 2-0.

Spurs løftet seg etter pause - kampen avgjort på straffesparkkonkurranse
Like etter pause reduserte Tottenham. Harry Kane-erstatteren Fernando Llorente headet inn 1-2-reduseringen seks minutter ut i omgangen, og dermed trengte Tottenham kun ett mål for å ta seg videre til ligacupens finale.

Tottenham skapte en rekke sjanser det siste kvarteret. Chelsea skapte også sine sjanser og hadde ingen planer om å parkere bussen.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke i kampen, og kampen måtte avgjøres på straffer.

Christian Eriksen scoret sikkert på Tottenhams første straffespark. Willian satte sikkert Chelseas første, før Erik Lamela like sikkert scoret på Tottenhams andre straffespark.

Azpilicueta satte 2-2 for Chelsea. Så blåste Eric Dier ballen over for Tottenham, og Chelsea var i førersetet. Jorginho satte arrogant inn 3-2-ledelse med et frekt straffespark.

Lucas Moura bommet for Tottenham, og David Luiz kunne avgjøre straffesparkkonkurransen for Chelsea. Brasilianeren dundret inn scoringen og dermed er Chelsea klar for finalen med 4-2-seier i straffesparkkonkurransen.

Ti minutter før slutt måtte forøvrig Tottenhams Moussa Sissoko gi seg på grunn av skade. Davinson Sánchez kom inn. Skadeproblemene fortsetter dermed for Tottenham.

Higuaín ikke spilleklar
Gonzalo Higuaín er klar for Chelsea og ble presentert før kampstart.

Argentineren rakk ikke å bli spilleklar til Tottenham-kampen.

Fernando Llorente startet på topp for Tottenham i fraværet ac Harry Kane, mens Olivier Giroud ledet Chelsea-angrepet.

Slik startet lagene:

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Emerson, Jorginho, Kante, Barkley, Pedro, Giroud, Hazard.

Benken: Caballero, Ampadu, Alonso, Kovacic, Hudson-Odoi, Willian, Piazon.

Tottenham Hotspur: Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Winks, Sissoko, Eriksen, Lamela, Llorente.

Subs: Lloris, Rose, Sanchez, Nkoudou, Walker-Peters, Lucas Moura, Skipp.

Dommer: Martin Atkinson, West Yorkshire