Thierry Henry.
Thierry Henry. Foto: Emmanuel Foudrot

Thierry Henry suspendert av Monaco

Thierry Henry (41) er suspendert fra jobben som trener i Monaco etter bare 104 dager i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubben suspenderer ham i påvente av en avgjørelse om fremtiden til franskmannen, men han skal i realiteten være sparket.

Franck Passi leder lagets trening fredag og i kampen mot Dijon i helgen.

41-åringen tok over Monaco 13. oktober etter at forgjengeren Leonardo Jardim ble sparket. Torsdag skrev ulike medier at Henry risikerte sparken og at Jardim kunne bli gjeninnsatt.

Henry har ikke klart å få sving på Monaco, som er på nedrykksplass i Ligue 1. De har kun vunnet to av tolv ligakamper – den siste 4. desember – under den tidligere verdensmesteren. De er også ute av cupen.

Lørdag røk Monaco 1-5 hjemme for Strasbourg. Etter kampen måtte Henry beklage til Strasbourg-spiller Kenny Lala. TV-kameraene hadde fanget opp at treneren sa at Lala hadde en «hore av en bestemor».

Den tidligere storscoreren skal også ha sendt flere førstelagsspillere ned til å trene med reservene uten å informere ledelsen i klubben.

Henry hentet nylig inn midtbanestjerne Cesc Fabregas fra Chelsea for å styrke stallen. Sjefsjobben i fyrstedømmet er Henrys første. Tidligere han har vært assistenttrener for det belgiske landslaget.