Vålerenga klager inn Røa og agenten i Herlovsen-saken

Vålerenga har klaget inn Røa og agent Sam Karami til NFF i Herlovsen-saken etter påstander om ulovlige samtaler og trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konflikten mellom Vålerenga og Isabell Herlovsen endte med at 30-åringen ble utleid til Kolbotn ut 2019, men VIF er slettes ikke ferdige med denne saken.

– Vi har observert at det har skjedd ting som ikke er i henhold til regelverket etter vår oppfatning, og nå må NFF vurdere om det har vært brudd på regelverket, sier daglig leder i Vålerenga, Morten Grødahl til TV 2.

Vålerenga har klaget Herlovsens agent, Sam Karami inn til NFF og advart andre mot å bruke ham.

– Det er noe av det minst seriøse vi har vært borti når det kommer til agentvirksomhet, sier Grødahl.

De mener agenten på vegne av Herlovsen har brutt regelverket i dialogen med andre klubber og at han har kommet med trusler.

– På et tidlig tidspunkt tok agenten det for gitt at vi ville fristille Isabell fra kontrakten, og når han ikke fikk viljen, sin ble det trusler. Både når det gjelder mediepress og andre type trusler. Så har de hatt kontakt med klubber som vi mener strider med regelverket.

TV 2 har vært i kontakt med agent Sam Karami, som mener han og Herlovsen har opptrådt ryddig i denne saken, men ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Vil endre reglene

For snart fire år siden ble det innført et nytt reglement for fotballagenter uten krav til lisens fra de nasjonale forbundene. Nå kan man bare registrere seg i en database. Det har ifølge Norges fotballforbund ført til noen klager på useriøse aktører.

– Vi har mottatt noen tilbakemeldinger på at enkelte formidlere har opptrådt useriøst, men jeg har inntrykk av at de aller fleste formidlerne holder seg innenfor regelverket, sier seksjonsleder i Juridisk avdeling, Espen Auberg til TV 2.

Fotballforbundet presiserer at de kommenterer på generelt grunnlag og ikke ønsker å si noe om den pågående saken meldt inn av Vålerenga.

Vålerenga har tatt initiativ til å endre dagens regelverk og vil kalle inn til et møte i Toppfotball kvinner for å diskutere dagens ordning.

– Jeg er veldig skuffet. Kvinnefotballen er på vei til å bli mer seriøs. Det satses mer, og da kreves det mer seriøsitet i alle ledd. Så får vi håpe at NFF ser dette som en anledning til å gjennomgå regelverket. Nå kreves det ingen kompetanse innenfor overganger i det hele tatt for å bli en sånn type formidler, sier Grødahl.

Fotballforbundet forklarer at regelverket er nedfelt av FIFA, og at de derfor har liten mulighet til å justerere det nasjonalt.

– FIFAs Regulations on working with intermediaries inneholder minimumskrav som hvert enkelt nasjonale forbund må implementere i sitt regelverk. NFFs formidlerreglement inneholder disse minimumskravene, med mindre nasjonale tilpasninger/tillegg. Å endre formidlerreglementet utover FIFAs reglement har vi ikke anledning til, sier Auberg.

Har klaget inn Røa

Vålerenga har også klaget inn Røa til NFF. VIF mener Røa har hatt samtaler med Herlovsen i denne prosessen uten deres samtykke.

– De har tatt kontakt med en spiller som er under kontrakt selv om vi har sagt at de ikke kan gjøre det. Det er brudd på regelverket slik vi oppfatter det, sier Grøndahl.

Men Røa mener Vålerenga tolker regelverket feil.

– Jeg føler vi har fulgt regelverket. Vi sendte en henvendelse om Herlovsen og fikk svar etter fem minutter. De svarte riktignok at de ikke ønsket at vi skulle ta kontakt med Isabell, men i henhold til regelverket så er det ingen begrensninger på det når vi har informert klubben, sier styreleder i Røa IL, Harald Nickelsen.

Nå behandles begge sakene hos NFFs juridiske avdeling, som vil vurdere om klagene skal sendes videre til Påtalenemda.

– Det er mye å fortelle om

Men den interne konflikten mellom Herlovsen og Knudsen har Vålerenga bevisst ikke ønsket å kommentere selv om de mener mye er usagt.

– Det spesielle med konflikten er at det har kommet påstander fra en ansatt om en annen ansatt. Det har gjort det hele delikat, men vi har vært påpasselig med ikke å gå i detaljer, for det er mye å fortelle om, sier Grødahl.

Han er tydelig på at han mener Vålerenga har sitt på det rene i behandlingen av denne saken.

– Det kan nok være at hun (Isabell) opplever det på enkelte områder på den måten hun har beskrevet, men i forhold til en vanlig fotballverden med garderobekultur og i forhold til forholdet mellom spiller og trener er det ingenting kritikkverdig i måten vi har behandlet Isabell på.