Fortsetter søket:

Politiet leter etter vrakrester fra flyet

SAVNET: Forrige uke bekreftet Premier League-klubben Cardiff kjøpet av Sala. Med en overgangssum på nærmere 170 millioner kroner ble han klubbens dyreste spiller noensinne. Nå er han savnet.
SAVNET: Forrige uke bekreftet Premier League-klubben Cardiff kjøpet av Sala. Med en overgangssum på nærmere 170 millioner kroner ble han klubbens dyreste spiller noensinne. Nå er han savnet. Foto: Stephane Mahe/ Reuters
Politiet leter fortsatt etter den argentiske Cardiff-spilleren, Emiliano Sala, som ble ble meldt savnet da flyet han satt i forsvant fra radaren mandag.

Fotballstjernen Emiliano Sala (28), er fremdeles savnet etter at flyet han satt i forsvant over Den engelske kanal mandag.

Ingen vet hva som har skjedd på vei over kanalen. Sala var en av to personer om bord i flyet, som var av typen Piper Malibu, opplyser franske luftfartsmyndigheter.

Piloten i flyet ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å få redusere flygehøyden. Kort etter mistet man radiokontakt med dem, og flyet forsvant fra radaren 20 kilometer nord for Guernsey i Den engelske kanal.

Torsdag morgen sier politiet i Guernsey at de fortsetter søket. De sier de vil fokusere på å lete etter vrakrester av flyet som kan ha blitt skylt opp langs kysten.

Områdene de skal lete i er Burhou, øygruppen The Casquets, Alderney, The Cherbourg Peninsula, øya Jersey og Sark.

Flere teorier

Onsdag fortalte politiet at de har fire teorier de jobber ut ifra.

  • At flyet har landet et annet sted, men ikke tatt kontakt.
  • At flyet har landet i sjøen og blitt plukket opp av et forbipasserende skip, men har ikke fått tatt kontakt med omverdenen.
  • Flyet landet i sjøen og passasjerene har kommet seg ombord i livbåten som politiet vet var ombord.
  • Flyet ble ødelagt i sammenstøtet med vannet, og passasjerene har blitt etterlatt i sjøen.

Politiet opplyste videre at søket deres er prioritert etter livbåt-teorien.

Lydklipp fra sønnen

Ifølge den argentinske avisen Clarin har faren til Sala bekreftet at et lydklipp som er publisert i flere argentinske medier er fra sønnen.

Lydklippet skal ha blitt sendt til Salas venner mandag. Der snakker han rolig til venner om at han gleder seg til å begynne å trene hos Cardiff. I lydklippet, som er gjenfortalt i franske L'Équipe, sier han også at han er nervøs for flyturen:

Horacia Sala fortviler over nyheten om at sønnen er savnet etter en antatt flyulykke over Den engelske kanal. Foto: TFA
Horacia Sala fortviler over nyheten om at sønnen er savnet etter en antatt flyulykke over Den engelske kanal. Foto: TFA

«Jeg er på flyet, det ser ut til å gå i oppløsning. Vi er i ferd med å ta av på vei mot Cardiff. I morgen (tirsdag), skal jeg trene med mitt nye lag. Vi får se hva som skjer (...) Hvis dere ikke har hørt fra meg om halvannen time ... Jeg vet ikke om de sender noen for å hente meg, for de finner meg ikke, men hei, du vet .. Pappa, jeg er redd».

Salas far, Horacia Sala, sier i et hjerteskjærende intervju at han ikke har ord for å beskrive det som har skjedd.

– Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Jeg fikk vite at flyet var savnet da en lokal TV-stasjon ringte meg. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Timene går og jeg tenker det verste, sier Horacio Sala til den argentinske TV-kanalen TFA.

– Jeg snakket med ham på søndag. Da var han lykkelig. Jeg håper de finner ham i live, men jeg har ikke mye håp, sier han videre.

Cardiffs dyreste kjøp

Sala har tjent til livets opphold i Frankrike siden 2012, men forrige uke bekreftet Premier League-klubben Cardiff kjøpet av 28-åringen. Med en overgangssum på nærmere 170 millioner kroner ble han walisernes dyreste spiller noensinne.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor fornøyelse, og jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen og møte mine nye lagkamerater. Det er spesielt for meg å være klubbens rekordsignering, sa Sala da overgangen ble kjent.

28-åringen kom fra Nantes, der han har spilt siden sommeren 2015. Sala sto for 12 mål for Nantes i Ligue 1 denne sesongen.

Cardiff rykket opp til Premier League foran inneværende sesong. Waliserne ligger tredjesist på tabellen og kjemper en desperat kamp for å berge plassen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook