Norge kjørte over Ungarn: – Bunnsolid og kontrollert

JUBLET: Norge og Kristian Bjørnsen kunne juble for seier mot Ungarn.
JUBLET: Norge og Kristian Bjørnsen kunne juble for seier mot Ungarn. Foto: Jonathan Nackstrand
Norge viste muskler og storspilte i kampen de måtte vinne mot Ungarn. Til slutt ble Ungarn slått hele 35-26.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge – Ungarn 35-26:

Norge glitret i skjebnekampen mot Ungarn og vant overbevisende 35-26 i VM onsdag kveld.

Norge er dermed klar for semifinale etter at Danmark slo Sverige 30-26 i kampen som ble spilt senere onsdag.

– Bunnsolid og kontrollert, slo TV 2-ekspert Bent Svele fast om Norges oppvisning i kampen.

Magnus Abelvik Rød og Magnus Jøndal scoret begge sju mål for Norge i storseieren mot Ungarn. Kaptein Bjarte Myrhol stod for seks mål i kampen.

– Det har vært moro. For min del var det forrykende start de første ti. Vi fikk flere gode muligheter via Sander i overtall. Det var en morsom start, så ble det roligere etterhvert. Jeg har aldri fått så mye skudd og så god uttelling før. Det er noe jeg håper fortsetter videre. Det var en god følelse. Ungarn var et godt lag, men vi viste at vi var bedre trent enn Ungarn, sa Jøndal til TV 2 Sporten etter kampen.

Trener Christian Berge var stolt etter nimålsseieren.

– Det var veldig moro. I første omgang startet vi fint, og gikk inn i pausen med tre kontringsmål. Etter pause fikk vi løpt mer og stakk ordentlig av. En fantastisk innsats av gutta, og en insats av gutta som igjen var formidabel. Det var en godt gjennomført kamp, både i angrepspillet, forsvarspillet og keeperspillet, oppsummerte Berge.

Sander Sagosen sparte ikke på superlativene han heller.

– Igjen er jeg stolt av gutta. Det var en ekstrem innsats i forsvar. Det var der vi vant kampen. Vi viste klasse da vi hadde kniven på strupen og feide dem av banen. Vi fikk rullert og det var ikke den mest fysiske kampen. Det gagnet oss at de trakk ned tempoet i kampen. Det har vært en superturnering med unntak av kampen mot Danmark, hvor vi fikk et slag i trynet. Ellers har vi hatt kontroll i alle kampene vi har spilt, slo Sander Sagosen fast.

Jøndal presenterte seg igjen
Ungarn tok Norge på senga fra start gikk rett i ledelsen.

Men så utlignet mesterskapets beste spiller for Norge, Magnus Jøndal, til 2-2 med en vakker lobb, og like etter til 3-3 med et straffekast. Så ordnet han 4-4 med nok et straffekast, og 5-4-ledelse fra kanten med sin tredje og fjerde scoring i åpningsminuttene.

Etter ti minutter sendte Jøndal Norge opp i 7-5-ledelse med sin femte scoring for dagen.

Norge reiste seg etter den litt tråe starten, og Kristian Bjørnsen skjøt nordmennene i 10-16-ledelse 14 minutter ut i kampen. Seks minutter senere skjøt Sander Sagosen Norge opp i 13-8-ledelse med det som var Sagosens andre fulltreffer for dagen.

Roste Sagosen
Norge hadde full kontroll i første omgang og kunne gå til pause med 16-13-ledelse.

– En solid og kontrollert omgang av Norge. Det var stabilt bakover, og vi scoret 16 mål. Jøndal setter fem av fem, og Sagosen var nest sist på sju av Norges scoringer. De spiller for hverandre og det er solid og godt gjennomført, oppsummerte TV 2-ekspert Bent Svele etter første omgang.

Akkurat som i første omgang var det Ungarn som scoret først etter sidebyttet. Jøndal roet nervene da han satte inn 17-14 med sin sjette scoring ett minutt ut i omgangen.

Norge stormet videre og ti minutter ut i omgangen var Berges høytflygende menn i ledelsen med hele ni mål, 25-16. To minutter senere ledet Norge med ti mål, 26-16.

Spørsmålet var til slutt hvor mange mål Norge ville vinne med, for Ungarn virket helt sluttkjørt etter pause. Norge vant kampen komfortabelt 35-26.

Lik TV 2 Sporten på Facebook