KLAR FOR KAMP: Bjarte Myrhol er igjen klar for å kjempe for Norge. Her med lagspiller Sander Sagosen under Gjensidige Cup tidligere i januar.
KLAR FOR KAMP: Bjarte Myrhol er igjen klar for å kjempe for Norge. Her med lagspiller Sander Sagosen under Gjensidige Cup tidligere i januar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Myrhol trosser smertene - spiller mot Ungarn

Og landslagssjef Christian Berge har et luksusproblem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtlige spillere står til Christian Berges disposisjon i møtet med Ungarn onsdag kveld.

Det inkluderer også Bjarte Myrhol (36) som hadde store smerter under foten etter kampene mot Egypt og Sverige. To turer til legen senere har linjespilleren fått fjernet en ilke under høyre fot.

– Han går mye bedre på foten i dag, så det er et godt tegn, sier Berge.

Landslagskapteinen stilte på trening onsdag formiddag, sammen med resten av troppen. Den ble avsluttet med fotballtennis og er siste forberedelse før den siste kampen i mellomrunden hvor Norge møter Ungarn.

– Fikk våknet skikkelig

Magnus Gullerud har gjennom VM vist seg å være en viktig ressurs i forsvarskampen. Forsvaret blir også viktig i kampen mot Ungarn, hvor taktiske skyttere møter Norges forsvarsrekke.

Bjarte Myrhol (t.h.), her med Magnus Gullerud, spilte fotballtennis på trening. Det lover godt.
Bjarte Myrhol (t.h.), her med Magnus Gullerud, spilte fotballtennis på trening. Det lover godt. Foto: Åserud, Lise

– Jeg fikk våknet skikkelig på trening i dag, så nå er jeg klar for kveldens kamp og jeg gleder meg, forteller linjespilleren.

– Hva blir viktig for å tette igjen bakover?

– Vi er nødt til å komme frem på skytterne, hvis de vil skyte fra 15 meter så gjør de det, men de lette avslutningene fra ni meter må vi stoppe.

Gullerud er fornøyd med det systemet de klarte å opprettholde i mandagens kamp mot nabolandet Sverige.

– Vi har hatt en stigning, selve systemet føles bedre. Vi treffer taklingene og kommer oss mer frem enn vi har gjort tidligere, mener han.

– Det kommer til å koste

Christian Berge blir stående med samme tropp som mot Sverige. Landslagssjefen er forberedt på at de må gi alt, også i kampen mot Ungarn.

– Det kommer til å koste å spille i dag, de skyter fra tolv-tretten meter og vi må være helt oppe hvis vi skal ta dem, understreker Berge.

Sist Norge møtte Ungarn var på hjemmebane i januar 2017, hvor Norge beseiret Ungarn 31-28.

– Sist vi møtte Ungarn var vi gode, og det må vi være i dag også. Ungarn spiller taktisk klokt hele veien, men for vår del handler det om at vi må løpe fra dem, forteller Berge.