UTSLÅTT: Serena Williams.
UTSLÅTT: Serena Williams. Foto: Mark Schiefelbein

Serena Williams ute av Australian Open etter kvartfinalethriller

Serena Williams lå dårlig an, før hun klinte til og snudde kampen mot tsjekkiske Karolína Plísková til en neglebiter. Men Plísková vant til slutt 6-4, 4-6, 7-5.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranket som nummer 17 i turneringen er 37-åringen Williams tilsynelatende kommet langt i årets turnering, mens Plísková er seedet som nummer sju.

Men Williams trives i Australian Open, turneringen hun har vunnet sju ganger, sist i 2017. Det var ventet at hun skulle gjøre det bra. Onsdag åpnet imidlertid Plísková sterkest, tok første sett greit 6–4 og lå komfortabelt i ledelsen midt i andre sett. Da først virket det som Williams våknet, og hun klasket seg inn til settseier 6–4.

I tredje og avgjørende sett så det ut som amerikaneren var helt seg selv igjen, og på ledelsen 5–1 virket det ikke som det skulle være noe problem for henne å komme seg videre til semifinale.

Plísková klarte på mesterlig vis å avverge både matchball og å bryte servegamene til Williams. På stillingen 6–5 hadde hun serven og holdt den inn til seier og semifinaleplass.

– I det store bildet har det alltid handlet om å vinne for meg. Jeg skal ikke sitte og lyve om det. Jeg kommer til å ta en kamp av gangen fremover og fortsette å jobbe på, uttalte en skuffet Williams etter kampen, og fortsatte:

– Hun spilte sin beste tennis noensinne da kampen sto og vippet.

Pliskova innrømmet etter seieren at hun ikke hadde troen på seier på 1-5.

– Da var tankene mine i garderoben. Det var tøft, fordi hun spilte veldig bra, og jeg spilte for passivt. Hun så etter hvert litt "shaky" ut, så jeg tok sjansen min og vant.

I semifinalen møter hun japanske Naomi Osaka, som vant problemfritt i sin kvartfinale mot Jeina Svitolina fra Ukraina tidligere onsdag, med sifrene 6-4, 6–1.

Svitolina hengte med Osaka i kampens første fire game, og tok sine egne servegame, men så var det enveiskjøring fra japaneren. Hele kampen var over på en drøy time.

Osaka er ranket som nummer fire i turneringen, mens Svitolina var ranket som nummer seks.

Det blir Osakas første semifinale i Australian Open.

– Hun er farlig, men jeg tror ikke det er noen som er mer farlig enn Williams. Vi får se, sier Pliskova om Osaka.

I den andre semifinalen møtes tsjekkiske Petra Kvitová og stjerneskuddet fra USA, Danielle Collins.

(©NTB)