Tottenhams Dele Alli ble skadet mot Fulham. Nå er han ute til mars,
Tottenhams Dele Alli ble skadet mot Fulham. Nå er han ute til mars, Foto: Adrian Dennis

Ny Tottenham-stjerne ute med skade til mars

Skaden på Dele Alli gjør at han ikke er tilbake i trening før tidlig i mars. Han forverrer dermed klubbens skadekrise og mister viktige kamper i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham har fra før toppscorer Harry Kane ankelskadet til mars.

Nå er stjernespiller Dele Alli (22) ute med hamstringskade til samme måned, melder klubben. Han ble skadet i søndagens seier over Fulham og ventes ikke tilbake i trening igjen før tidlig i mars.

Dele Alli har scoret fem mål og assistert på ett i Premier League så langt denne sesongen. Kane har 14 mål og fire målgivende pasninger.

– Betydelig svekket

I tillegg er den viktige angriperen Heung-Min Son, som har scoret åtte mål, borte for å spille Asiamesterskapet med Sør-Korea.

Dermed er spillerne som har scoret 27 av lagets 48 mål borte de nærmeste ukene. Midtbanekjempen Moussa Sissoko er også ute med skade i to uker.

– De blir betydelig svekket. Kane, Alli og Son er deres viktigste offensive spillere. Den samhandlingen de har, klarer de ikke å erstatte. Legger du til fraværet av Sissoko på midten, er det ingen tvil om at de vil merke dette, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre, som mener Tottenham har gjort det bra med å henge med på fire fronter fremdeles på tross av en del motgang.

– Det gjør prestasjonen deres denne sesongen enda bedre. Selv om det nok er for langt opp i ligaen.

Tottenham er for tiden på tredjeplass på tabellen. De har fem poeng opp til Manchester City og fire ned til Chelsea. I februar skal de møte Dortmund over to kamper i Champions League, samt Newcastle, Leicester og Chelsea i ligaen.

– Bør de kjøpe nye spillere?

– Det er fristende å si ja, men januaroverganger er vanskelige. Spillerne er dyrere, klubber som vil selge sine beste spillere midt i sesongen er få og det er vanskelig å finne spillere som kan gå rett inn og gjøre en jobb fra dag én. De MÅ ikke gjøre noe, kun om det er mulig å hente spillere de ville kjøpt til sommeren uansett, sier Myhre.

Tynt på topp

De har bare Fernando Llorente som eneste rene spiss i troppen. Spanjolen så derimot meget rusten ut mot Fulham, der han scoret selvmål.

Den brasilianske angriperen Lucas Moura er på vei tilbake i trening etter skade, men manager Mauricio Pochettino har ikke villet beklage seg. Han sier situasjonen heller åpner for andre spillere i troppen til å gripe sjansen.

Det skjedde mot Fulham. Da ble Alli erstattet av Georges-Kévin N'Koudou, som hadde målgivende pasning til matchvinner Harry Winks.

Nylig ble den skadeforfulgte midtbanespilleren Mousa Dembélé solgt til kinesisk fotball. Når den kneskadde midtbanespilleren Victor Wanyama er tilbake fra skade, er usikkert.

Torsdag spiller Tottenham borte mot Chelsea i den andre semifinalekampen i Ligacupen. Spurs leder 1-0 fra det første oppgjøret.