NØDETATER PÅ STEDET: Politiet stengte av et stort område på stedet der den seks måneder gamle jenta ble bortført tirsdag ettermiddag. Jenta ble funnet noen timer senere og en kvinne er pågrepet av politiet.
NØDETATER PÅ STEDET: Politiet stengte av et stort område på stedet der den seks måneder gamle jenta ble bortført tirsdag ettermiddag. Jenta ble funnet noen timer senere og en kvinne er pågrepet av politiet. Foto: Thomas Johansson/TT/NTB Scanpix

Savnet baby kommet til rette i Göteborg

Politiet satte tirsdag ettermiddag i gang søk etter at en barnevogn med en seks måneder gammel jente forsvant i Göteborg i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om at en seks måneder gammel jente var savnet klokken 14.18 tirsdag ettermiddag, det melder Aftonbladet.

Det var moren til jenta som meldte fra til politiet. I forbindelse med at hun skulle hente sitt andre barn fra en førskole i Säve i Göteborg, lot hun barnevognen med datteren stå utenfor.

Hun har opplyst til politiet at hun var borte i fem til ti minutter og at barnevognen var borte da hun kom tilbake.

Kommet til rette

Klokken 16.17 opplyser politiet at jenta er kommet til rette uten fysiske skader.

Det skjedde bare minutter etter at en politipatrulje rapporterte om at man hadde funnet en barnevogn og et barn som stemte med signalementet ved en COOP-butikk.

Den seks måneder gamle jenta ble funnet omlag seks kilometer unna stedet hun forsvant fra.

En 39 år gammel kvinne er pågrepet, mistenkt for kidnapping. Ifølge Expressen er kvinnen kjent for politiet fra tidligere.

Stort søk

Det var en ukjent person som varslet vektere på stedet, som igjen varslet politiet.

Da moren meldte fra til politiet, hadde jenta allerede vært borte i cirka 30 minutter.

Flere politipatruljer, hundepatruljer og helikopter bistod i søket etter jenta. Kollektiv- og taxiselskaper ble informert om hendelsen og politiet begynte tidlig å gå gjennom opptak fra overvåkingskameraer i området.

– En barnevogn forsvinner ikke av seg selv. Noen har flyttet på den eller tatt den med seg. Vi drar på med alt vi har, sier pressetalsperson i Sverige-politiets region Vest, til Expressen.