FØLTE SEG DOLKET I RYGGEN AV EGGEN: Nils Arne Eggen var samtalepartneren til RBKs trenerduo.
FØLTE SEG DOLKET I RYGGEN AV EGGEN: Nils Arne Eggen var samtalepartneren til RBKs trenerduo. Foto: Wold, Ole Martin

Følte seg dolket i ryggen av Nils Arne Eggen

Erik Hoftun var skuffet og forbannet etter trenersparkingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Assistenttrener Erik Hoftun fikk sparken sammen med Kåre Ingebrigtsen 19. juli i fjor.

Han forteller at beskjeden kom som lyn fra klar himmel.

– Morgenen etterpå leste jeg et intervju med Nils Arne Eggen i Adressa. Han gikk ut og støttet sparkingen. Han var kritisk til utviklingen under Kåre og meg og det vi gjorde på under trening, forteller Hoftun.

Avisintervjuet opprørte ham.

– Nils Arne Eggen hadde vært vår samtalepartner gjennom fire år som trener i Rosenborg. Jeg var utrolig skuffet og såret da jeg leste det. Det var som å få en dolk i ryggen, sier Hoftun.

Han ringte Nils Arne Eggen den morgenen for å fortelle hva han følte om det.

– Under den samtalen kommer det fram at Rune og Ivar har vært hos han mandagen før vi fikk sparken og hvor Rune Bratseth har med en lang liste med punkter på hvorfor vi må gå, der Bratseth korsfester oss og skal ha Nils Arnes velsignelse, sier Hoftun.

49-åringen og Ingebrigtsen traff Eggen flere ganger i løpet av sesongen.

– Vi brukte Nils Arne som samtalepartner. Enten kjørte vi til Orkdal, eller så kom han til Brakka. Vi diskuterte det meste. Han kom med tilbakemeldinger fra de siste kampene han hadde sett på TV eller på Lerkendal. Det handlet for det meste om offensive bevegelser. Vi var enige om mye, men også uenige om en del. Nils Arne mente vi måtte gjøre mye likt som på 90-tallet. Det gjorde vi mye, mens noe endret vi, sier Hoftun.

Han opplevde at mange i klubben hadde en romantisk tanke om at det som fungerte på 90-tallet, også ville fungere i dagens fotball.

– Det er litt for mange i Rosenborg som fortsatt lever på 90-tallet. De tror at det vi gjorde på 90-tallet også er slik vi skal gjøre det i dag. Man glemmer at fotballen har endret seg ekstremt på de 10-20-30 årene som er gått. Både fysisk, taktisk og teknisk. Romforholdene som var på 90-tallet ser ganske annerledes ut i dag, sier han.

NIls Arne Eggen skal vitne onsdag.