Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er viktig at landets regjering sammensettes på en slik måte at hele landet er representert, sier Michael Momyr, som er leder i Trøndelag Høyre.

Han uttaler seg til NTB etter et møte i arbeidsutvalget i Trøndelag Høyre tirsdag morgen, samme dag som Solberg skal presentere sitt nye mannskap.

– Trøndelag Høyre forventer at det i Erna Solbergs utvidede regjering også er medlemmer fra Trøndelag, fortsetter Momyr.

– Trøndelag er en del av landet hvor det foregår stor verdiskaping og forskning. Representasjon fra Trøndelag vil gi en regjering som speiler hele landet og også ivaretar regjeringens distriktsprofil, mener fylkeslagslederen.

MISFORNØYD: Fylkesleder i Trøndelag Høyre, Michael Momyr er svært misfornøyd med at det ser ut å bli en regjering blottet for trøndere.
MISFORNØYD: Fylkesleder i Trøndelag Høyre, Michael Momyr er svært misfornøyd med at det ser ut å bli en regjering blottet for trøndere. Foto: Heidi Venæs / TV 2

Ifølge Adresseavisen har Høyre i Trøndelag levert en uttalelse til ledelsen og stortingsgruppa der de protesterer på en regjering uten trøndere.

– Vi er fortørnet og nå har vi sagt fra. Det bor folk i Trøndelag også, sier Momyr til avisen.

Selv om Trøndelag Høyre har levert en klage, er fylkeslederen ikke optimistisk på at regjeringskabalen vil bli lagt om i siste liten.

– Det er ille at vi får en regjering uten trøndere, sier Momyr.

(©NTB)