NEI, DETTE BILDET ER IKKE TATT I MOSKVA: En kvinne og en mann har virkelig tatt fram vinterklærne mens de går på Madinson Avenue i New York, mandag.
NEI, DETTE BILDET ER IKKE TATT I MOSKVA: En kvinne og en mann har virkelig tatt fram vinterklærne mens de går på Madinson Avenue i New York, mandag. Foto: Don Emmert / AFP

Kuldesjokk i New York

– Det kan være snakk om liv eller død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjølige temperaturer ned mot 20 minusgrader i kombinasjon med iskalde vintervinder har rammet midtvesten og østlige delene av USA mandag.

– Det er definitivt farlig. Med dette været kan det være snakk om liv eller død. Minnesota og Wisconsin kan få se temperaturer på minus 20 grader, sier meteorolog ved det nasjonale værsenteret, Marc Chenard til Reuters.

– Helt sykt

Samtidig blåser det iskalde vinder opp mot kuling styrke over denne delen av USA, noe som gjør den følte temperaturen enda kaldere.

Dette er den kaldeste temperaturen som er registrert i «The Big Apple» på denne datoen siden 1985, skriver New York Post.

Bergen

søndag 18. april

8°
0 mm
1-2 m/s

– I dag klarer jeg ikke å holde varmen. Alt er frosset, til og med drikken. Jeg har jobbet her siden 1980 og dette er noe av det kaldeste jeg har opplevd, sier hot dog-selger Ioannis Galanopoulos til avisen.

– Det er helt sykt. Jeg klarte nesten ikke å starte bilen i dag, sier en annen newyorker til CBS New York.

Den intense kulden fikk guvernøren i New York, Andrew Cuomo, til å oppfordre folk om å holde seg innendørs søndag.

Masse-kanselleringer

I området rundt New York lå temperaturen på rundt 14 minus mandag og det er ventet minus 13 på tirsdag. Temperaturene er ventet å normalisere seg fra torsdag, melder StormGeo.

Meteorolog Chenard sier at det vil begynne å bli noe mildere fra onsdag, men at mildværet ikke vil vare. Et nytt arktisk utbrudd er på vei og ventes å treffe før neste helg igjen.

TYNNKLEDDE: Nevaeh Watson og Hannah Erickson fra et skolekorps i Wagoner i Oklahoma, forbereder seg til å gå i tog for å markere Martin Luther King-dagen.
TYNNKLEDDE: Nevaeh Watson og Hannah Erickson fra et skolekorps i Wagoner i Oklahoma, forbereder seg til å gå i tog for å markere Martin Luther King-dagen. Foto: Mike Simons / AP

Vinterværet har skapt trøbbel i flytrafikken i landet med mer enn 14.000 forsinkede flyvninger søndag, og 6000 mandag. Henholdsvis 2000 og 500 flyvninger ble kansellert disse dagene.

I Connecticut var 12.000 hjem uten strøm mandag morgen på grunn av en snøstorm i helgen. Forsøket på å utbedre feilen endte fatalt da en arbeider ble truffet av et fallende tre og døde i Middleton, skriver New York Daily News.