Overgangssagaen rundt Tromsøs Gjermund Åsen nærmer seg slutten. Etter det TV 2 erfarer er det bare detaljer som gjenstår før 27-åringen presenteres som Rosenborg-spiller.

Lokalavisen Nordlys skrev i går at klubbene er enige om en overgang på rundt fem millioner kroner. Slik TV 2 forstår det skal Gjermund Aasen nå ha gitt sitt ja til Rosenborg, slik at overgangen kan formaliseres i løpet av kort tid.

Dette melder også iTromsø tirsdag morgen.

Det betyr at Rosenborg har vunnet en dragkamp om Åsens tjenester i konkurranse med blant andre Brann og Molde, en interesse både Eurosport og Adresseavisen har omtalt tidligere.​

Åsen hadde opprinnelig kontrakt med Tromsø ut 2019.

Han blir Eirik Hornelands andre signering som Rosenborg-trener. Forrige uke ble midtstopperen Gustav Valsvik hentet.

Var i Rosenborg fra 2010 til 2012

Nå vender han altså tilbake til Trondheim og Lerkendal.

Gjermund Åsen startet karrieren i Strindheim, men endte tidlig opp i Rosenborg-systemet. Ifølge altomfotball.no endte han opp med 13 kamper i Eliteserien for Rosenborg mellom 2010 og 2012.

I fjor var han Eliteseriens assistkonge med ti målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Godset-profil enig med ny klubb

​Både i 2011 og 2012 var Åsen i perioder utleid til Ranheim. Overgangen ble etter hvert gjort permanent, og i «fjæra» blomstret den offensive midtbanespilleren for fullt.

​I 2015 gikk turen videre til Tromsø, der Åsen i flere år på rad har markert seg som en av Eliteseriens mest toneangivende spillere. I 2017 og 2018 vartet han blant annet opp med henholdsvis ni og ti målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Deila vil hente gammel elev til Vålerenga

Gjermund Åsen har i flere overgangsvinduer blitt linket vekk fra Tromsø. I fjor var han blant annet sterkt linket tilbake til gamleklubben Ranheim som endelig skulle spille i Eliteserien igjen.

Nå vender han tilbake til hjembyen Trondheim. Men denne gang for å ikle seg drakta til Rosenborg.