Juventus-toget dundrer videre

Ingen ser ut til å kunne stoppe Juventus' parademarsj i Serie A. Med 3-0 over ChievoVerona har storklubben kun avgitt fire poeng etter 20 kamper.

Douglas Costa, Emre Can og Daniele Rugani scoret målene da Torino-laget tok sin 18. trepoenger for sesongen. Juventus topper tabellen ni poeng foran Napoli, som fortsatt nekter å gi opp håpet om sin første seriemesterskap siden 1990.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Mandag tok Juventus ledelsen etter et snaut kvarter. Douglas driblet seg forbi flere Chievo-forsvarere og dunket vakkert inn 1-0 fra distanse.

Like før pause doblet Can iskald ledelsen. Omringet av flere motspillere i boksen styrte han inn 2-0 på en ball fra Paulo Dybala.

Tidlig i annen omgang misbrukte Cristiano Ronaldo en straffe, men Juventus skulle uansett få sin tredje nettkjenning for kvelden. I det 84. minutt stanget Rugani inn 3-0.

Opp på mesterligaplass
Milan kjemper videre om et kjærkomment comeback i mesterligaen. Den tidligere Liverpool-duoen Fabio Borini og Suso scoret målene i mandagens 2-0-seieren over Genoa.

Med trepoengeren klatret Milan opp fra 7.- til 4.-plass på Serie A-tabellen. Klubben tok seg forbi Roma, Lazio og Atalanta.

Først i det 72. minutt kom kampens første scoring. En umarkert Borini fikk nettsus på en ball fra Andrea Conti. Litt over ti minutter senere doblet Suso borteledelsen. Han plukket opp en lang ball, spurtet mot Genoa-buret og trygget Milans seier.

Suso feiret ikke scoringen. Den spanske 25-åringen var i 2016 på lån i nettopp Genoa.

Tøffe kamper i vente
Før scoringene trengte Milan hjelp fra stjernekeeper Gianluigi Donnarumma, som i det 68. minutt gjorde en spektakulær dobbeltredning.

Milan har vunnet den gjeveste europacupen hele sju ganger, kun Real Madrid har flere titler, men den italienske storklubben har slitt tungt de siste årene. Milano-laget har ikke deltatt i mesterligaen siden 2013/14-sesongen.

De fire beste lagene i Serie A ved sesongslutt får mesterligaplass. Milan er tabellfirer ett poeng foran Roma, og det skiller bare fire poeng ned til Sampdoria på 8.-plass.

Milan har et tøft kampprogram i vente. Gennaro Gattusos menn skal snart møte Napoli i både ligaen og cupen. I tillegg er oppgjør mot tabellnaboene Roma og Atalanta på trappene.

Gonzalo Higuaín var ikke i Milan-troppen til mandagens kamp. Den argentinske spissen er ventet å melde overgang til Chelsea innen kort tid.