Steffen Lie Skålevik er solfgt fra Brann til Sarpsborg 08.
Steffen Lie Skålevik er solfgt fra Brann til Sarpsborg 08. Foto: Sarpsborg 08

Branns toppscorer endelig klar for Sarpsborg 08

Steffen Lie Skålevik (25) er solgt fra Brann. Han har undertegnet en fireårskontrakt med Sarpsborg 08.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgangen har vært kjent en stund, men først mandag ble den endelig bekreftet.

Sotrastrilen Skålevik var toppscorer for Brann i fjor med ni mål. Spissen er kjent for å være hardtarbeidende og en målsnik, men har slitt med å få tillit fast som spydspiss for Brann.

Nå blir han satset på som én av to i spissduoen til Sarpsborg 08.

– Dette er en spiller vi setter høyt. Vi har fulgt Steffen Lie Skålevik i flere år. Han er en spiss som jobber utrettelig, har god ork og nese for mål. Et vaskeekte arbeidsjern vi gleder oss voldsomt til å se i blått og hvitt, sier sportssjef Thomas Berntsen i en pressemelding.

Bergens Tidende skrev i helgen at overgangssummen for spissen skal ligge på rundt 3,5 millioner kroner.

Lars-Jørgen Salvesen er tenkt å bli Skåleviks makker på topp for sarpingene.

– Skålevik-overgangen forstår jeg godt. Skålevik er Brann-mann og skulle sikkert gjerne slått gjennom der, men det klarer han aldri. Han klarer ikke å komme inn og levere det Brann-fansen forventer. Bamba er hentet inn som førstevalg, og Skålevik ser at han må til en annen klubb for å få spilletid, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Sarpsborg har hatt flere avganger i offensive posisjoner, så Skålevik kommer til å få betydelig mer spilletid der. Han kommer til å passe inn i måten Sarpsborg spiller angrepsfotball på med høyintensitetspress, sier Mathisen.

Lars-Jørgen Salvesen kommer fra Ull/Kisa etter å ha takket nei til en retur til Start, som han forlot i fjor sommer.

– Han er et mer usikkert kort, men Lars-Jørgen er en fantastisk avslutter som få andre i Eliteserien kan matche. Klarer de å skape sjanser for ham, er det en smart signering. Salvesen har sine mangler også, men han har spisskompetansen i venstrefoten som de kommer til å nyte godt av. Det er en klok signering av Thomas Berntsen, mener Mathisen.