Fire dansere fra gruppa Mdonnaz har testet treningstøy på kondisjon- og styrketrening.
Fire dansere fra gruppa Mdonnaz har testet treningstøy på kondisjon- og styrketrening. Foto: TV 2 hjelper deg.

TEST AV TRENINGsTØY:

Dette bør du ha på deg når du trener

TV 2 hjelper deg: Kan billig treningstøy måle seg mot dyrt treningstøy?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten du er mosjonist eller stamgjest på treningssenteret, kan nytt treningstøy være veldig motiverende. Fire dansere fra gruppa Mdonnaz har testet trenings-bh, t-skjorte og tights fra to billige og to dyre merker.

Billigkjedene Cubus og H&M utfordrer Nike og Casall.

Se TV 2 hjelper deg torsdag 20.30 eller på TV 2 Sumo

Store prisforskjeller

Det er mye penger å spare på å kjøpe treningstøy i kjedebutikkene. Det billigste antrekket er fra Hennes & Mauritz. Det får du til 597 kr. Cubus sitt antrekk kommer på 632 kroner. Nike og Casall er over tre ganger så dyre som disse.

Se resultatene nederst i saken.

Mister form etter vask

Danserne har brukt antrekkene på tre kondisjon- og styrketimer hver. Av tightsene er det Cubus sin som får dårligst skussmål.

– Cubus sitt antrekk er helt greit, men tightsen er litt tykk i stoffet, sier Unni S. Andersen.

I tillegg synes de at den blir litt slapp i stoffet og mister noe av fasongen etter vask.

Bh-ene fra Casall og Nike gjør det veldig bra i testen. Danserne synes begge har supert hold, fin fasong og pustende stoff. HM sin får derimot mye kritikk. De synes den gnager over skuldrene og har dårlig hold.

Trenings-bh fra H&M. Foto: TV 2 hjelper deg.
Trenings-bh fra H&M. Foto: TV 2 hjelper deg.

– Denne blir altfor mye. Skålene fremhever brystene som ikke blir holdt på plass når man trener, sier Trine Eriksen.

Nesten likt mellom billigmerkene

De andre er enige.

– Jeg liker ikke topper med for mye innlegg. Jeg føler meg som Dolly Parton, sier Andersen om bh-en fra H&M.

Totalt sett er det veldig likt mellom H&M og Cubus. De ender begge på en sterk treer. Cubus gjør det et ørlite hakk bedre og slår H&M som ender på sisteplass. Blant plaggene fra disse merkene, er det t-skjortene som gjør det best. Danserne likte både fasong og stoff. De holdt seg godt etter vask og transporterte svette.

Knallhard konkurranse mellom Nike og Casall

Det er uten tvil Nike og Casall som gjør det best i denne testen. De får begge terningkast 5. Tightsen fra Casall er en stor suksess. Den er tynn og fast i stoffet og veldig behagelig.

– Denne sitter der den skal, holder på svetten og gir fin fasong, sier Cecilie Hegg om Sculpture tights fra Casall.

Testvinner: Tre av fire valgte Casall som favorittantrekk. Fra venstre: Lill Olufsen, Unni S. Andersen, Trine Eriksen og Cecilie Hegg.
Testvinner: Tre av fire valgte Casall som favorittantrekk. Fra venstre: Lill Olufsen, Unni S. Andersen, Trine Eriksen og Cecilie Hegg.

Fra Nike er det spesielt T-skjorta som får mye ros. Snittet er fint og feminint og den har et mykt og pustende stoff.

Selv om det er veldig jevnt, stikker Casall av med seiren. En av danserne har Nike som favorittantrekk, mens tre velger Casall.

– Jeg er veldig fornøyd med dette antrekket. Det er helt supert, sier Lill Olufsen.

Casall

Testvinner. Terningkast 5. Totalpris: 2247 kr.

BH (Iconic sport): Behaglig stoff som transporter svette. Godt hold.

T-skjorte (Textured loose tee): Lett stoff som transporterer svette. Negativt at den er litt kort og vid. Dette gjør at den tekker seg noe opp når man danser og hopper.

Tights (Sculpture tights high wast): Dette er tightsen som gjør det best i testen. Den har et tynt og behaglig stoff. Den holder inne der den skal og er like fin etter vask.

Nike

Terningkast 5. Totalpris: 2017 kr.

BH (FE/NOM Flyknit sports-bh): Godt hold. Behagelig svettetransporterende stoff. Fin fasong (bryterfasong bak). Positivt at man ikke blir helt flat foran selv om den holder brystene på plass.

T-skjorte (Dri-FIT Victory): Dette er t-skjorta som gjør det best i testen. Pustende, behaglig og transporterende stoff. Veldig fin fasong med V- hals og innsving.

Tights (Nike Sculpt Lux treningstights med høyt liv) : Behaglig på og har godt hold. Fin fasong, men stoffet er tykt så den blir litt varm.

Cubus

Terningkast 3. Totalpris: 632,25 kr.

BH (Sport Strap topp med print): På denne spriker tilbakemeldingne veldig. To av damene liker den godt og synes den holder brystene på plass, mens de to andre ikke er like fornøyde. De synes den presset på nakken og ikke holdt fasongen slik den burde. (BH-en er på 25 % salg).

T- skjorte (Billie treningstopp) : Denne faller godt i smak. Den har et mykt og pustende stoff og holder seg fin etter vask. Denne og t-skjorta fra HM gjør det likt i testen.

Tights (Blake mønstret tights): Dette er tightsen som kommer dårligst ut i testen. Den er tykk i stoffet og mister noe av fasongen etter vask.

H&M

Terningkast 3. Totalpris 597 kr.

BH (medium hold): Dette er bh-en som gjør det dårligst i testen. Ingen av damene likte denne. Den gnager over skuldrene på flere og den holder ikke brystene på plass. De synes det er ubehagelig at brystene oppleves som større.

T-skjorte: Denne faller godt i smak. Den gjør det like bra som t-skjorta fra Cubus. Den har mykt og pustende stoff og holder seg fint etter vask.

Tights: Denne mister litt hold etter vask, men ellers er testerne fornøyd med stoffet og fasongen. Tightsen er høy og bred i livet som gjør at magen holdes inne.