Vålerenga vant dramatisk toppkamp

JUBEL: Vålerengas Brede Csiszar, Colin Spaberg Olsen og Martin Røymark feirer 4-2-scoringen i storoppgjøret mot Storhamar.
JUBEL: Vålerengas Brede Csiszar, Colin Spaberg Olsen og Martin Røymark feirer 4-2-scoringen i storoppgjøret mot Storhamar. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix.
Over 7000 tilskuere så Vålerenga ta deres niende strake seier i toppkampen mot Storhamar.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Vålerenga (2-4)

Et fullsatt CC Amfi skapte en fantastisk ramme for toppoppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga, der Oslo-klubben tok sin niende strake seier.

Dermed topper Vålerenga tabellen, to poeng foran Stavanger Oilers og fire poeng foran Storhamar - som har spilt én kamp mer enn sine to rivaler.

Serielederne fra Oslo Øst har dermed skaffet seg en god posisjon i kampen om seriegull og fordel inn i sluttspillet.

– Det smaker selvfølgelig veldig godt. Det finnes ikke noe bedre enn å dra herfra når det er helt stille i fjøset. Det er den beste følelsen du kan ha. De er det antatt beste laget i ligaen, med mest fans som skriker mest. Så det er vanskelig å slå det, sier Martin Laumann Ylven til TV 2.

– Hvor viktig mener du denne seieren var i kampen om seriegullet, og hjemmebanefordel i sluttspillet?

– Ingenting er skrevet i stein, men nå vet vi at vi har et mye bedre utgangspunkt enn vi hadde før vi kom opp hit. Det kan bli tøft for Storhamar å ta oss igjen hvis vi fortsetter sånn her! Nå har vi ambisjoner om å gå for gull, og vi tør å si det. Det er veldig gøy, understreker Ylven.

– Vi var avhengig av tre poeng

Vertene var det førende laget i åpningen, men brant flere gode sjanser.

Isteden var det Martin Laumann Ylven og Vålerenga som tok ledelsen etter halvspilt første periode. 30-åringens sjuende mål denne sesongen.

Det ble stille i CC Amfi, og nesten før hjemmepublikumet rakk å mobilisere på nytt fikk vertene seg en ny kalddusj økte Brede Csiszar ledelsen for Vålerenga. Gikk hele veien fra egen hage, og sendte avgårde et godt skudd som Oskar östlund likevel burde vært bortpå.

Resten av første perioden ble preget av temperatur og utvisninger. Ingen tvil om at denne kampen betyr mye for begge lag. Storhamar med flest sjanser i de første 20, men Vålerenga tok var på mulighetene de fikk.

Patrick Thoresen var naturlig nok veldig lite fornøyd med kvelden.

– Vi var avhengig av tre poeng for å henge med helt i toppen. Nå har Vålerenga og Stavanger en mulighet til å få en luke til oss. Så det er surt. Samtidig er det lagt opp til fest her i dag, og vi ville selvfølgelig ikke ha et sånt utfall, sier Thoresen til TV 2.

– Hvor mye tror du dette tapet vil bety i toppkampen?

– Det er jo fortsatt ganske mange kamper igjen, men Vålerenga og Stavanger er gode lag. Så det blir tøft å ta igjen begge to. Men vi får bare prøve å glemme det, og se fremover, avslutter Storhamar-kapteinen.

Vålerenga-trener Roy Johansen kunne derimot glede seg over tre meget viktige poeng, og et Vålerenga som igjen er et topplag etter flere svake sesonger.

– Det var en flott ramme rundt kampen, og vi er selvfølgelig strålende fornøyd med å vinne. Å slå Storhamar er noe av det deiligste, vi kan ikke legge skjul på det. Samtidig visste vi hvor viktig den kampen her kom til å bli. Nå er vi i posisjon til å ta en av de to første plassene i serien, og få et godt utgangspunkt foran sluttspillet, sier Johansen til TV 2.

Det gjenstår nå tolv ordinære serierunder.

Irving snudde kampen

Christian Larrivée åpnet miodtperioden med en gigantisk mulighet alene med Steffen Søberg, men Vålerenga-keeperen stengte slusene.

Et lengre opphold etter trøbbel med kuben var muligens en taktisk genistrek av Storhamar, for i droppen rett etter pausen ladet Aaron Irving kanonen i overtall, og reduserte for vertene.

Etter en tur i utvisningsboksen prøvde Larrivée seg på ny mot Sørberg, men heller ikke denne gangen klarte han å overliste Vålerengas stødige sisteskanse.

Men med drøyt syv minutter igjen av midtperioden ble Vålerenga tildelt lagstraff for seks mann på isen, og nok en gang utnyttet vertene overtallet til det fulle. Irving utlignet til 2-2 med sitt andre for kvelden, og hadde plutselig snudd kampen for Storhamar på egenhånd.

Svarte kontant

Det varte imidlertid ikke lenge. Med et rapt skudd, som kun såvidt var innenfor, sendte ligaen toppscorer Tobias Lindström Vålerenga tilbake i føringen. Svenskens 33. mål denne sesongen.

Det virket nesten som om Storhamar hadde forlatt isen noen minutter før midtperioden var over, for bare et par minutter senere satt 4-2 i nettet. Denne gangen var unggutten Colin Spaberg Olsen sist på pucken, og noterte hans tredje mål mot Storhamar denne sesongen.

– Jeg velger de tre målene over alle de andre. Vi elsker å slå dem, og hater å tape. Så det her var deilig. Vi har en bra moral i laget nå. Det er kult å komme på trening, og alle har fullt fokus på hver økt. Vi må tørre å si at vi skal vinne gull i år. Jeg går for å vinne i alle fall, sier Spaberg Olsen til TV 2 med et smil.

De tilreisende fra Klanen var rimelig fornøyd med at de hadde tatt turen til Hamar denne iskalde januarkvelden. For Vålerenga vinner det meget viktige oppgjøret 4-2, og jakter deres første seriegull siden 2014.

Lik TV 2 Sporten på Facebook