Tottenham seiret etter overtidsdrama

Tottenhams Harry Winks sørget for seier etter overtidsdrama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham - Tottenham 1-2

Tottenham uten Harry Kane (skadet) og Heung-Min Son (Asia-mesterskapet) slet lenge mot Fulham. Fernando Llorente, som erstattet Kane, satte ballen i eget mål etter et kvarter.

Dele Alli utlignet med et hodestøt i andreomgang og Harry Winks fikset seieren med scoring i siste minutt på overtid.

Se seiersmålet og høydepunktene i videovinduet øverst!

– Jeg kan ikke huske hva som skjedde. Det er litt tåkete. Det var et stort øyeblikk og en seier som vi trengte, sier Harry Winks til Sky Sports etter kampen.​

Tottenhams Dele Alli måtte forlate banen haltende med det som så ut som en hamstring-skade åtte minutter før slutt. Alli var tydelig preget på benken etter skaden, noe som er svært dårlige nyheter for Spurs og Mauricio Pochettino.

Argentineren kunne imidlertid komme med en aldri så liten gladmelding etter kampen. Brasilianske Lucas Moura mistet de seneste kampene med en skade, men ifølge Pochettino vil han være tilbake til returoppgjøret i Ligacupens semifinale mot Chelsea i midtuken.

– Kanskje ikke Dele Alli, men vi kan ha Lucas Moura på benken eller fra start mot Chelsea, sier Tottenham-manageren ifølge BBC.

Fulham tok ledelsen

Etter elleve minutter viste Fulham-debutant Ryan Babel seg frem. Den tidligere Liverpool-vingen fikk med seg ballen fra midtbanen og kom alene mot Hugo Lloris. Davinson Sanchez klarte å ta igjen hollenderen som får avsluttet, men Lloris får stoppet skuddet til hjørnespark.

Fulham kom inn i en god periode og etter et annet hjørnespark ble Alexandar Mitrovic dratt ned i feltet av Jan Verthongen.

Claudio Ranieries menn fortsette å presse Tottenham, og etter nytt hjørnespark satte Harry Kanes erstatter, Fernando Llorente, ballen i eget mål. Spanjolen klarte ikke å stokke beina og Lloris var sjanseløs etter 16 minutter.

– Han er uheldig, men jeg mener også han er udyktig. Ja, den kommer ganske brått på, men han må forvente at ballen kan falle ned der. Med den kroppstillingen mener jeg man kan forvente at han skal å få den ballen utenfor mål, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Etter 22 minutter fikk Llorente sjansen til å rette opp feilen, men traff ikke på headingen fra kloss hold og ballen gikk rett på Fulham-keeper Sergio Rico.

Nær 2-0-ledelse for Fulham

Tottenham styrte mye av banespillet, men slet med å komme til de store sjansene. Der var Fulham farligere. Ryan Babel var nær å doble ledelsen fem minutter før pause. Hodestøtet fra fem meter gikk over mål.

Fulham skapte enda mer. To minutter senere la Babel inn til Andre Schurrle som banket til på hel volley fra kort avstand. Lloris vartet opp med en mesterlig redning, men ballen endte hos Mitrovic som headet ballen i mål. Serberen var imidlertid i offside og scoringen ble annullert.

Fulham var flere ganger frempå og skapte problemer på tampen av omgangen. Ranieris menn ledet fortjent 1-0 til pause.

Tottenham utlignet

I andreomgang slo Tottenham tilbake. Seks minutter ut i omgangen slo Christian Eriksen et perfekt innlegg til Dele Alli som headet ballen i mål fra kloss hold. 1-1 og kamp igjen på Craven Cottage.

Tottenham tok mer over spillet i London-derbyet. Etter rundt en time spilt fikk Danny Rose sjansen til å sende Spurs i ledelsen. Skuddet gikk via Denis Odoi og i tverrliggeren.

Etter 72 minutter kokte det over for Mitrovic og Sánchez. Begge kamphanene hadde ved flere anledninger hakket på hverandre, og i denne situasjonen dro de hverandre ned i bakken. Begge ble straffet med gult kort.

SKADET: Dele Alli måtte ut med hamstringskade i oppgjøret mot Fulham.
SKADET: Dele Alli måtte ut med hamstringskade i oppgjøret mot Fulham. Foto: Frank Augstein

Fernando Llorente fikk den store sjansen til å bli helten igjen for Tottenham. Med ti minutt igjen slo Eriksen et frispark inn i feltet. Ballen skled av hodet til spanjolen og like utenfor mål. Til Llorente og Tottenham-fansens store fortvilelse.

Minuttet senere skjedde det som Tottenham-fansen fryktet. Dele Alli jaget en ball ut mot sidelinjen og i forsøket på å nå ballen holdt 22-åringen seg til hamstringen og måtte legge seg ned utenfor banen. Engelskmannen klarte ikke å komme seg på beina igjen og ble byttet ut. Alli så tydelig preget ut på benken etter byttet.

På overtid svingte innbytter Nkoudou ballen inn i feltet der Harry Winks headet ballen i mål i siste minutt av overtiden. Dermed vant Tottenham 2-1 på Craven Cottage.