Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På kvinnenes fellestart i skiskyting i Ruhpolding imponerte Ingrid Landmark Tandrevold stort da hun tok sin første pallplass i verdenscupen i karrièren.

– Det betyr veldig, veldig mye. Jeg har hatt skikkelig mange dårlige dager, men så er det sånn at én bra dag veier opp for de. Nå er jeg skikkelig glad, skikkelig lettet og 20 treff, tror jeg ikke jeg har skutt før. I hvert fall ikke som jeg kan huske nå. Det var veldig stas, sier Tandrevold til TV 2 etter målgang.

22-åringen endte til slutt på en andreplass etter spurten mot tyske Franziska Preuss, og var kun centimetere unna sin aller første verdenscupseier. Den går hun for neste gang.

– Jeg kjente selv at jeg var veldig opptatt av at jeg måtte komme opp på pallen og sikre pallplassen. Jeg sa det til Franzi (Preuss) her i sted at «neste gang da tar jeg deg». Nå har jeg andreplass så da må jeg sikte mot første. Jeg tror jeg var skuffet et halvt sekund over at jeg tapte spurten, og så var jeg bare veldig, veldig glad, sier en godt fornøyd Tandrevold.

Etter målgang kom det også noen tårer fra 22-åringen.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle slutte å gråte på TV, for jeg har gjort altfor mye av det i det siste. Men i dag er det bare fordi jeg er glad og det får være lov, sier Tandrevold.

Feilfri skyting

På første skyting hadde både Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland fullt hus.

På andre skyting fulgte Tandrevold opp med enda en feilfri skyting, og gikk ut på åttendeplass ni sekunder bak italienske Dorothea Wierer. Røiseland fikk én bom og gikk ut halvminuttet bak.

Tandrevold fulgte med i teten helt inn til stående skyting, og der leverte hun enda et fullt hus. Dermed hadde 22-åringen truffet på 15 av 15 mulige på skytingene så langt.

Tyske Franziska Preuss gikk først ut av skytingen med Lisa Vittozzi rett bak. 4,4 sekunder bak Preuss kom Tandrevold. Det lå an til å bli en svært god dag for Bærumsjenten.

I sporet gikk Tandrevold opp i tet og viste svært offensive takter i det hun passerte 9,2 kilometer.

Centimetere ifra seier

På fjerde og siste skyting gikk Tandrevold inn som nummer to og skjøt på nytt fullt hus.

Hun gikk ut som nummer to like bak Preuss.

Det sto mellom dem inn på oppløpet, men Preuss gjorde det vanskelig for Tandrevold. Det ble en skikkelig spurt inn mot mål, og det var Preuss som til slutt tok seieren like foran Tandrevold som endte på andreplass.

Røiseland endte til slutt på åttendeplass, 26,8 sekunder bak vinner Preuss.