Mann skadd i skyting i Oslo – en mann pågrepet

En mann i 20-årene er lettere skadd etter at han skal ha blitt skutt i beinet av en jevnaldrende mann utenfor Eventhallen på Bryn i Oslo.

SKUTT I BEINET: Store politistyrker rykket ut til Bryn etter at skytingen ble meldt natt til søndag. Foto: PhotoRunner / Frank Evensen
SKUTT I BEINET: Store politistyrker rykket ut til Bryn etter at skytingen ble meldt natt til søndag. Foto: PhotoRunner / Frank Evensen

Politiet fikk meldingen om skytingen klokken 1.26 natt til søndag og bevæpnet seg da de rykket ut, forteller operasjonsleder Per-Ivar Iversen til NTB klokken 4.30.

– Det var veldig mange til stede på denne konserten. Mange hadde gjemt seg på do, og situasjonen ble beskrevet som ganske kaotisk. På bakgrunn av det velger vi å bevæpne oss og kjører fram med mange patruljer, forteller operasjonsleder Line Skott til Nyhetskanalen søndag morgen.

Pistol

Da politiet kom fram til stedet, hadde både mannen som ble skutt og mannen som er mistenkt i saken forlatt stedet. En ordensvakt hadde tatt kontroll på en pistol.

– Vi bruker veldig mye kapasitet på å sørge for at det ikke er flere skadde inne i lokalet. Det er veldig mye folk, så det er vår hovedprioritet å sørge for at det ikke er flere skadde, sier Skott.

Politiet påtraff den mistenkte mannen på en bensinstasjon i nærheten. Mannen i 20-årene beskrives som en kjenning av politiet.

Mannen var sammen med fire andre personer. Disse fire er ikke mistenkt i saken, men ble anholdt av politiet for avhør.

Mannen som ble skutt, dro selv til legevakten. Han framstår som lettere skadd.

Skjedde utenfor konsert

Skytingen fant sted utenfor Eventhallen i Oslo, hvor den britiske rapperen Geko holdt konsert, ifølge VG.

– Vi har ingen opplysninger om at skytingen hadde noen relasjoner til konserten, sier Iversen til NTB.

BEKLAGER: Geko skriver i en melding på Instagram at han håper det har gått bra med de som ble rammet. Foto: Skjermdump
BEKLAGER: Geko skriver i en melding på Instagram at han håper det har gått bra med de som ble rammet. Foto: Skjermdump

På Instagram beklager rapperen til fansen.

«Det ble skutt under showet mitt. Beklager til alle som kom for å se meg, og jeg håper alle som ble truffet, er ok. Elsker dere alle»

Vektere tok våpenet

Før politiet kom til stedet, gikk flere vektere sammen og fikk tatt fra mistenkte skytevåpenet.

– De fikk avverget en videre situasjon, sier Iversen.

– Men i utgangspunktet oppfordrer vi ikke privatpersoner om å gå i konflikt med noen som har et skytevåpen, tilføyer han.

Politiet har vært i kontakt med en titalls vitner på stedet, og drev åstedsundersøkelser og avhør utover natten.

Mange ble redde

Politiet kjenner ikke til relasjonen mellom mistenkte og fornærmede. Operasjonsleder Line Skott sier mange ble svært redde da skytingen skjedde.

– Vi får fremdeles telefoner fra folk som har vært på stedet og som føler en utrygghet. Det tar vi på stort alvor, sier Skott søndag morgen.

– Det er naturlig at folk blir redde. Når det er såpass mange mennesker inne i en hall så er det kaotisk også, fortsetter hun.

(©NTB/TV 2)