NÆR OVERGANG: Matthias Vilhjalmsson er på vei til Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NÆR OVERGANG: Matthias Vilhjalmsson er på vei til Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

RBK-profil på vei til Vålerenga

Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson er på vei til Vålerenga.

Etter det TV 2 erfarer er RBK-spissen i ferd med å signere for Vålerenga. Det er ventet at overgangen går gjennom i løpet av kort tid.

TV 2 vet at skal ha vært stor konkurranse om islendingen. I Norge skal både Start, Tromsø og Lillestrøm vist interesse. Det samme skal flere utenlandske klubber ha gjort.

Det gjenstår medisinsk sjekk før overgangen er i orden.

– Vålerenga får en spiller som kan brukes i mange posisjoner. Jeg tror nok at Ronny Deila har hentet ham for å spille spiss eller hengende spiss. De får en spiller som er veldig duellsterk, løpssterk og har en god teknikk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen og legger til:

– Vilhjálmsson kommer til å levere målpoeng. I tillegg er han en veldig god medspiller som er enkel å spille med. Han er fantastisk til bruke ballen, komme seg inn motstanderen sin boks og god når laget ikke har ballen. Jeg tror han kommer til å bli en viktig spiller for Deila i Vålerenga, sier Mathisen.

Vilhjálmsson fikk bare syv kamper i Eliteserien og startet en kamp samt fire innhopp i Europaligaen for Rosenborg forrige sesong.

– Konkurransen i Rosenborg har vært tøff. Der er Bendtner og Søderlund foran i køen, så det er naturlig at han finner en ny klubb. Jeg tror det er en spiller som Vålerenga kan nyte godt av, sier Jesper Mathisen.

31-åringen kom til Rosenborg fra Start sommeren 2015 og har vunnet Eliteserien fire ganger samt tre cup-gull med trønderne.

Vilhjálmsson har slitt en del med skader under oppholdet på Lerkendal. Det siste året har islendingen sittet mye på benken etter at Samuel Adegbenro, Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund har vært foran i køen i de offensive rollene.

Rosenborg sikret seg nylig midtstopper Gustav Valsvik (25) fra Eintracht Braunschweig.