Bestemors tropisk aroma

Wenche lager sjokoladekake etter etterlysning fra seere. Denne varianten er klassisk og krydret, og kalles tropisk aroma. Oppskriften stammer fra hennes egen bestemor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskap før servering.

Du trenger:

  • 125 g mykt smør
  • 275 g sukker
  • 3 egg
  • 275 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 dl melk
  • ½ dl presset appelsinjuice eller kaffe
  • 3 ss kakao

Til glasur:

  • 200 g mykt smør
  • Ca. 900 g melis
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • Ca. 4 ss kaffe og 4 ss presset appelsinjuice
  • Eventuelt litt melk til dynking

Slik gjør du:

Kakebunn: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn ett egg av gangen. Bland krydder, bakepulver og kakao i melet. Sikt det i røren vekselvis med melk og juice eller kaffe. Vend om til du får en glatt deig.

Fordel røren i en smurt og melet form (24 cm). Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 grader i 40-45 min.

Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Smørkrem/ glasur: Visp eller rør sammen alle ingrediensene til en litt lys og luftig smørkrem.

Del den avkjølte kaken i to eller tre lag, og dynk den med litt melk. Smør ca. 1/3 av glasuren på hvert lag og legg på hverandre. Smør og sprøyt ut resten av kremen på toppen og siden av kaken.