Storhamar utlignet i siste sekund – vant i forlengning

Vålerenga så ut til å skaffe seg en luke i Get-ligaen, men Storhamar utlignet i siste sekund av mjøsderbyet mot Lillehammer og avgjorde i forlengning.

Med to poeng i stedet for null er Storhamar poenget bak Vålerenga, som slo Sparta 6-2 i Furuset Forum. Ytterligere ett poeng bak er Stavanger etter sin 6-1-seier borte mot Stjernen.

Det var en tett og jevn kamp i Kristins Hall. Storhamar tok ledelsen både i første og andre periode, men Lillehammer utlignet begge ganger rett før pause.

I tredje periode var det Lillehammer som tok ledelsen, da kaptein Nick Dineen skjøt i krysset i lagets første overtidsspill for kvelden. 3-2-målet så ut til å bli vinnermål.

Det var fortsatt stillingen da pucken ble droppet 12 sekunder før slutt. Idet klokka var i ferd med å tikke ned til null ble pucken kastet inn foran mål, og ett sekund før slutt fikk Mikael Zettergren inn utligningsmålet.

Lillehammer fikk en ny smell da Niklas Fogström scoret 2.56 ut i forlengningen. Patrick Thoresen hadde tre målpoeng for Storhamar.

Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström scoret to mål hver da Vålerenga slo Sparta 6-2, og de noterte også to assist hver.

Jacob Lagacé scoret to av målene da Stavanger vant stort i Fredrikstad. Det sto 1-1 i første pause, men senere var det bare Stavanger, som vant skuddstatistikken 55-18.

Sam Coatta ble matchvinner da Manglerud Star slo tabelljumbo Ringerike 3-2 på bortebane. Oslolaget klatret forbi Stjernen og er nå tredje sist.