Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se (muligens den aller siste) kombinasjonen fra Wengen på TV 2 og Sumo, med slalåmstart klokken 10.25.

– Jeg er fan av kombinasjonen. Det er noe romantisk med den, men FIS har ikke fulgt disiplinen opp godt nok. Sporten har utviklet seg veldig de siste 10-15 årene, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

89 år etter at Wengen arrangerte sitt første kombinasjonsrenn, kan disiplinen være død.
Denne sesongen kjøres rennet kun i Wengen og under VM i Åre.

VEMODIG: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal synes det er trist at kombinasjonen er på vei bort fra programmet. Foto: Meek, Tore
^

Nordmenn husker Kjetil Andre Aamodts kombinasjonsgull i OL i Salt Lake City, Aksel Lund Svindals kombinasjonsgull i VM i Garmisch, og ikke minst tapetseringen av kombinasjonspallen under OL på Lillehammer, da Lasse Kjus slo Aamodt og Harald Christian Strand Nilsen.

I februar skal FIS bestemme om disiplinen får være med på kommende OL- og VM-program.

Foreslår endring

– Hva burde blitt gjort, Kjetil?

– De burde sett på formatet, og muligens kjørt slalåm først? Samtidig kunne de vurdert å kjørt en forkortet slalåm, siden utforen er såpass forkortet. Alt for å gjøre det mer spennende. Sånn som det er nå, er ni av ti fartsløpere listefyll, mener Jansrud.

– Kunne samlet de største

Han får støtte av Aksel Lund Svindal.

– Det er få på start som kan vinne et kombinasjonsrenn, og da skal du være veldig interessert for å gidde å se på, sier han.

– Jeg tror vi kunne samlet de største profilene til et sted. En Hirscher mot Aksel, en Henrik mot meg. Vi kunne fått de virkelige store duellene. Det er synd at disiplinen holder på å dø ut, fortsetter Jansrud.

OBS: Kombinasjonsrennet i Wengen starter med slalåm før utfor i fredagens utgave.