Laget tar grep for å sikre Boasson Hagen-suksess

Dimension Data håper å få mer ut av Edvald Boasson Hagen ved å fjerne litt av presset på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagene som opplagt kapteinsvalg i Dimension Data kan være over for nordmannen etter at de har styrket klassikerlaget foran denne våren. Den mest spennende nykommeren: Danske Michael Valgren Hundahl (tidligere Andersen), en av klassikerhimmelens fremtidige stjerner.

– Det vakre med det nye laget er at vi har flere muligheter i klassikerne, sier sportsdirektør Rolf Aldag til TV 2.

– Det er ikke bra å stille til sykkelritt der man har én superbra type mens resten verken klarer å holde følge eller henger med til finalen. Med signeringen av Valgren og et par andre sterke ryttere, så håper vi å komme til avslutningen på klassikerne med flere enn bare Edvald alene. Det er noe som alle vil profittere på, legger han til.

Fjerner presset

I Dimension Data-leiren har man kommet til en erkjennelse av at for mye ansvar har blitt lagt på Boasson Hagen.

– Nå prøver vi å fjerne presset fra ham. Å være lagets eneste "målscorer", den eneste som kan skape resultater, er ikke lett. Og hvis alle vet at det kun er én rytter fra Dimension Data som kan skape resultater, så er det et vanskelig utgangspunkt. Nå bygger vi et miljø og en god gruppe til klassikerne, som vi håper kan vri talentet til Edvald om til resultater, forteller sportsdirektøren.

Aldag kaller dette et "Quick Step-scenario". Det belgiske laget, som i 2019 heter Deceuninck-Quick Step, har hatt stor suksess i klassikerne med flere kapteinstyper på startstreken i samme ritt.

– Det vil være en fordel for Edvald og laget å kunne spille ut forskjellige kort. Det er ikke alltid den sterkeste rytteren som vinner, men det sterkeste laget. Dette vil gi oss flere alternativer når vi legger taktikken.

Stjernesigneringer

Alle de tre på pallen fra Amstel Gold Race i fjor signerte denne vinteren for Dimension Data. Valgren Hundahl, som sto på det øverste trinnet, har fått følge av Roman Kreuziger og Enrico Gasparotto. Til tross for forsterkningene er Aldag tydelig på at Boasson Hagen vil få kapteinsansvaret i enkelte ritt.

– Hvilken rolle den enkelte får, blir definert foran hvert ritt, sier han.

Da TV 2 møtte Boasson Hagen på lagets treningsleir i Spania ga han tydelig uttrykk for at han er fornøyd med at Dimension Data har styrket klassikersatsingen.

– Det er veldig bra kvalitet på de vi har hentet. Vi kan hjelpe hverandre når vi kommer til finalene av rittene. Nå har vi flere kort å spille ut. Det gjør at vi kan kjøre smartere. I fjor ble jeg mye alene, sier han

Oppløftende oppkjøring

Onsdag sesongåpner 31-åringen i femdagersrittet Volta a la Comunitat Valenciana.

– Sesongoppkjøringen har gått bedre enn i fjor. Jeg har vært skadefri og frisk, og har trent veldig bra, så jeg føler at jeg ligger bra an, forteller han.

Oppkjøringen til 2018-sesongen var preget av lungebetennelse og galleblæreoperasjon. Det gjorde at treningsgrunnlaget ble redusert.

– Fjoråret gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Det var mye sykdom og jeg kom aldri igang. Jeg er glad for at jeg fikk en lang pause etter sesongen, der jeg fikk slappet av og resatt kroppen. Nå har jeg hatt en god vinter og håper det skal gi resultater.

– Det er i hvert fall bra drive i laget, Vi har nå en motivert og god gjeng, sier Boasson Hagen.