Derfor åpner Erik Follestad opp: – Vil hjelpe andre unge gutter

GEILO (TV 2): TV 2s hockeyekspert forteller om utfordrende tider. Nå deltar han i en ny kampanje om psykisk helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da vi møtte Erik Follestad (29) under innspillingen av Camp Senkveld ønsket han å snakke om psykisk helse.

Han håper at unge gutter vet at de kan snakke om vonde følelser uten å bli stemplet som pinglete.

Inspirert av mamma

Follestad er med i en kampanje i regi av Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Målet er å få flere til å benytte tilbudet med helsesykepleiere på skoler rundt om i landet.

– Moren min jobber i NSF, så hun fortalte meg litt om dette, sier han til TV 2.

I intervjuet på forbundets nettside forteller Follestad at han syns det var vanskelig å leve opp til alle forventningene folk hadde til ham i ungdomstiden.

– Det er for å si at jeg syns ting var litt vanskelig da jeg var ung. Det var mye jeg lurte på om masse forskjellige ting, og det kan man gå til en helsesykepleier å snakke om.

Møtte veggen

På hjemmebane måtte han være en god sønn, på fotballbanen var han kaptein og på skolen måtte han gjøre lekser. I tillegg var det gjerne litt fester han ville stille opp på, selv om det ikke lot seg kombinere med idrettslivet.

Det endte med at han ikke klarte å prestere på noen av frontene, og han følte at han ikke kunne snakke med noen om det. Helt til han møtte veggen etter å ha tapt en fotballkamp.

Senkveld-programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen inviterte Erik Follestad med på den nye sesongen av Camp Senkveld. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2.
Senkveld-programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen inviterte Erik Follestad med på den nye sesongen av Camp Senkveld. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2.

– Da jeg var 13-14 år, og var kaptein på fotballaget, så følte jeg at det var mitt ansvar at ting gikk bra. Men så gikk det ikke bra, og vi var ikke gode. Det gikk fryktelig inn på meg. Pappa skjønte hva som var greia, og spurte meg om det. Da knakk jeg sammen. Det hadde bygget seg opp over lang tid. Jeg gråt som en liten gutt, men jeg var jo en liten gutt. Da var det greit å ha en voksen far som kunne holde litt rundt deg, sier han, og fortsetter:

– Det er alltid noen som sier at det ikke er lov å grine, du må være tøff nok til å ikke gjøre det. Det er bare piss. Jeg mener det er en styrke å vise følelser, om du er glad eller lei deg.

Vil hjelpe

Follestad hadde så mye å gjøre at han glemte avtaler, skuffet folk og slet med konsentrasjonen.

– Ofte så syns gutter i ung alder at ting er litt vanskelig de også, men det er ikke så lett å prate om det.

I voksen alder har den populære TV-personligheten lært seg å si nei til ting han ikke har tid til, derfor hoper det seg ikke lenger opp på samme måte som da han var barn.

– Jeg tenkte at dette er en hyggelig kampanje som kan hjelpe unge gutter, sier han avslutningsvis til TV 2.

I disse dager kan du se Follestad hver fredag på «Camp Senkveld», som går på TV 2 og TV 2 Sumo klokken 22.15.