TAPTE TVEKAMPEN:

Runar skapte uenigheter på gården – hevder han iscenesatte sin egen exit

TANGEN (TV 2): Runar Søgaard (51) havnet i flere konflikter i løpet av sine to uker på Farmen kjendis-gården. Nå mener han at han tapte med vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av Farmen kjendis møttes Ole «Lukkøye» Klemetsen (46) og Runar Søgaard (51) til tvekamp.

I øksekast-konkurransen var det den tidligere bokseren Ole som var mest treffsikker. Mens Runar bommet på to av sine tre kast, fikk Ole en fulltreffer på sitt første kast.

Det sikret Ole seieren i tvekampen, og han fikk vende tilbake til Farmen kjendis-gården.

Runar måtte derimot ta farvel med de andre deltakerne etter to uker på Li gård.

Etter tvekamp-tapet forteller Runar til TV 2 at teknikken hans ikke var på plass, siden han aldri har kastet øks tidligere.

– Det første kastet gikk bra, men under det andre kastet traff jeg meg selv i ryggen med øksa. Det var det som gjorde at øksa kom skeivt ut, gikk rett ned i høyballen og ikke traff blinken. På det tredje kastet slapp jeg øksa for sent. Jeg skulle brukt mer tid på forberedelsene, sier Runar til TV 2.

– Iscenesatte exiten

I det aller første intervjuet etter tvekampen spør TV 2 Søgaard om han tapte med vilje, noe han benekter. Han hevder at han ikke ville truffet med første kast, dersom han ønsket å reise hjem.

Til Dagbladet sier imidlertid deltakeren noe annet søndag kveld:

– Jeg iscenesatte min egen exit, ja. Da Mina (radioprofil Mina Hadjian, ukas storbonde) skulle utpeke førstekjempe tidligere i uka, ba jeg henne om å velge meg, slik at jeg kunne reise hjem etter to uker, sier han.

Det skal ha vært et oppdrag han ikke ønsket å gå glipp av, som gjorde at han ville reise hjem. Søgaard forteller til avisa at han ikke ønsket å informere produksjonen, fordi han ikke var helt sikker på om han faktisk ønsket å reise hjem.

Se det første intervjuet med Runar i videoen i toppen av saken.

Ole er uenig

Til VG hevder andrekjempe Ole Klemetsen imidlertid å ikke ha vært med på en slik plan.

– Såvidt jeg husker trivdes han ikke så godt på gården. Jeg trivdes ikke jeg heller, men når det kommer til konkurranser vil jeg ikke tape. Runar sa i forkant at han ønsket seg hjem, men det stolte jeg ikke på. Han valgte meg fordi han ville opp mot den sterkeste, hvis han røk, skulle han ryke med et smell. Og det gjorde han jo også, sier han til avisa.

STERK MOTSTANDER: Runar Søgaard valgte å konkurrere mot Ole Klemetsen. Foto: Alex Iversen/TV 2
STERK MOTSTANDER: Runar Søgaard valgte å konkurrere mot Ole Klemetsen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Involvert i konflikter

Exiten fra Farmen kommer etter at 51-åringen har vært involvert i flere konflikter, og han har skapt mange uenigheter på gården.

Han havnet i en opphetet diskusjon med TV-profil Svein Østvik (57) etter at han kritiserte arbeidsmoralen til flere på gården, og noen av deltakerne lot seg provosere av Runar da han uttalte at dyr ikke har like mye verdi som mennesker.

– Jeg er ganske rasjonell og hardbarket når det gjelder dyr. Man skal kose med dem og passe på dem når man har dem, men når de skal slaktes, så er de ikke et dyr lenger, men et produkt, sier Runar.

Den første uken på gården provoserte han også modellagent Donna Ioanna (49), da han tullet med å kaste et kaninskinn mot henne.

Irriterer seg ikke

Til tross for konfliktene og uenighetene på gården, beskriver Runar de elleve andre kjendisene som «en kjempeherlig gjeng».

– Det er umulig å samle tolv helt forskjellige mennesker i to uker, med arbeidsdager på 16 timer og bare poteter, kål og gulrøtter til mat, uten at det blir konflikter. Man er konstant sulten, og man sover lite. Det blir aldri helt friksjonsfritt, sier han.

VIDERE TIL TORPET: Runar forlater Farmen kjendis-gården og drar videre til Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2
VIDERE TIL TORPET: Runar forlater Farmen kjendis-gården og drar videre til Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Er det noen på gården som har irritert deg?

– Jeg er vanskelig å irritere. Jeg kaster ikke bort energi på å irritere meg over andre. Og jeg engasjerer meg aldri i andres konflikter. Jeg har mer enn nok med mitt eget liv, både i det vanlige livet og inne på Farmen, sier han.

Noen har forandret seg

​Runar mener at en av kjendisene på gården har forandret seg drastisk den siste uka, og han tror at de andre deltakerne kan få seg en overraskelse i ukene som kommer.

Se hvem han snakker om her:

Videre til Torpet

Da Runar trodde han var ute av Farmen kjendis for godt, skjedde det noe uventet.

Programleder Gaute Grøtta Grav (39) kunne nemlig fortelle at alle de utslåtte deltakerne fra Farmen kjendis reiser videre til Torpet kjendis, der de får muligheten til å kjempe seg inn igjen på gården.

Runar var usikker på hva han syntes om overraskelsen.

– Da Gaute sa at jeg kunne komme tilbake, så tenkte jeg først «Yes!». Men så hørte jeg om veien tilbake, og da ble jeg mer i tvil. Vi har blitt en fantastisk gjeng her, så det kan bli vanskelig å komme til et nytt sted og starte på nytt igjen, sier han.

På Torpet kjendis vil Runar møte kunstner og forfatter Aune Sand (52), blogger Kristin Gjelsvik (32) og artist Carina Dahl (33).

Forrige uke var det modellagent Donna Ioanna (49) som flyttet inn på Torpet kjendis, etter at hun tapte den første tvekampen i denne Farmen kjendis-sesongen. Donna fikk derimot et kort opphold på Torpet – hun måtte reise hjem etter kun ett døgn, da hun tapte duellen mot Aune.

​Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet kjendis mandag, onsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo. ​​​​​​​

.