Higuaín lånes ut til Chelsea

Gonx\zalo Higuain og Chelsea-direktør Marina Granovskaia .
Gonx\zalo Higuain og Chelsea-direktør Marina Granovskaia . Foto: Chelsea
Den argentinske spissen gjenforenes med Maurizio Sarri etter et skuffende halvår i AC Milan.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maurizio Sarri håper han har funnet løsningen på spissproblemet i Chelsea.

Torsdag bekreftet den italienske manageren på en pressekonferanse at Gonzalo Higuaín (31) kommer til å bytte ut AC Milan med blåtrøyene fra London.

Overgangen er bare timer unna en offisiell bekreftelse, opplyste Chelsea-manageren.

– Jeg håper han kommer til å score for oss. Han har hatt det vanskelig den siste tiden, men jeg håper vi kan få ham tilbake i sin beste form, sier han på pressekonferansen før returoppgjøret i Ligacup-semifinalen.

Overgangen ble offisielt bekreftet torsdag kveld. Higuain får drakt nummer ni og er på lån ut sesongen.

– Jeg håper å betale tilbake på banen tilliten Chelsea viser meg, sa argentineren, som alltid har ønsket å spille i Premier League.

Higuaín kommer imidlertid ikke til å bli registrert i tide til kampen mot Tottenham, som vant den første kampen på Wembley 1-0. Returkampen går torsdag kveld.

Gjenforening

Argentineren har vært utlånt fra Juventus til AC Milan siden sommeren, og nå overtar Chelsea lånet ut sesongen. Det meldes samtidig om at låneavtalen kan utvides også til neste sesong dersom visse kriterier blir oppfylt.

Dermed gjenforenes Higuaín og Sarri, som jobbet sammen med stor sukess i Napoli.

Higuaín kommer til Chelsea etter å ha skuffet i Milano. Kun åtte scoringer på 22 kamper er fasit for en målscorer som har vært regnet som en av de giftigste i verden.

Toppen kom i 2015/2016 for den tidligere Real Madrid-storscoreren da han under Sarris ledelse i Napoli banket inn vanvittige 36 mål på 35 kamper. Det resulterte i et salg til Juventus, hvor han scoret henholdsvis 24 og 16 mål på to sesonger for den gamle dame før låneovergangen til Milan.

Det synkende målsnittet, samt den høye alderen, gjør at mange har uttrykt skepsis for om Higuaín er rett mann for Chelsea. Også ledelsen i klubben har vært tvilende til 31-åringen. Allerede i sommer var Higuaín ønsket som en del av det nye Chelsea under Sarri, men klubben var skeptisk. Det var også noe Higuaín bekreftet selv da han ble klar for AC Milan.

– Jeg har mye respekt for Sarri, men han var den eneste i Chelsea som ønsket meg. Her i Milan ønsket alle meg. Det er grunnen til at jeg valgte Milan, sa Higuaín ifølge ESPN.

– Kan være bra for Hazard

Nå har imidlertid Sarri fått viljen sin.

– Vi vet at Sarri har hatt veldig lyst på Higuaín. De har jobbet sammen i Napoli, og Higuaín elsker å spille for Sarri. At de to gjenforenes tror jeg kan være positivt. Han kjenner systemet til Sarri. Det tror jeg kan være bra. Han kan også være et oppspillspunkt for spillere som Eden Hazard, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg, som deler optimisme med kollega Simen Stamsø-Møller.

– Jeg tror ikke nødvendigvis at dette betyr at alt løser seg, men Higuaín er en type som Chelsea trenger nå. Han er en som har vist seg som en målscorer i de store ligaene. Det kan bli veldig bra.

Stamsø-Møller peker videre på to viktige ting.

– Sarri får en spiller han har lyst på. En spiller som han kjenner og vet hvordan han får det beste ut av. Og så får du benyttet Hazard, som har vært Premier Leagues beste offensive spiller denne sesongen, i riktig posisjon. Han er best ute på venstrekanten.

– Et tydelig signal

Higuaíns inntog betyr at Álvaro Morata er på vei ut portene på Stamford Bridge. Klubbens nest dyreste spiller gjennom tidene er nær en overgang til Atlético Madrid. Spanjolen har ikke fått det til å flyte i Chelsea denne sesongen med kun fem scoringer i Premier League og en rekke småskader. Heller ikke Olivier Giroud, som står med ett fattig Premier League-mål, har levert det man forventer av en midtspiss i en klubb som Chelsea.

Blåtrøyene håper at signeringen av Higuaín skal skyte dem til en sikker topp fire-plass samt suksess i både ligacup, FA-cup og Europaligaen.

– Dette er en mulig "quick fix" og et tydelig signal om at Chelsea fremdeles har tro på Sarri. Chelsea er et mye bedre lag enn Milan, og Higuaín får nå flere verdensklassespillere rundt seg. Det er viktig for en spiss.

Lik TV 2 Sporten på Facebook