Vegetar One Pot og vegansk kokos-is
Få oppskriftene fra Bra godt her.
Til fire personer:
4 porsjoner speltpasta
200 g cherrytomater
½ rød chili, finhakket
1 løk, i skiver
1 pose babyspinat
2 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiske moste tomater
2 dl grønnsakabuljong
Salt og pepper
*Ha alt (bortsett fra pasta, salt og pepper) i en stor kjele. Kok på middels varme i ca 30 minutter til grønnsakene er møre. Rør av og til. Kok pasta som anvist på pakken og tilsett pastaen i One Pot et par minutt før servering.
*Tips: vend inn 1 dl rømme og strø over frisk basilikum før servering.
Hvis du vil lage en rett som ikke er vegetarisk, så kan du ha 200 g chorizo i terninger i gryta før den settes til koking.
Vegansk kokosis med mørk sjokolade og potetgull
4 dl kokosmelk (bruk fet variant, ikke lett)
1 dl mandelmelk (eller annen type «melk»)
2 ss cocosa kokossirup evt annen søtning feks agave sirup
1 klype salt
½ ts vaniljeekstrakt
100 g mørk sjokolade
50 g Sørlandschips
Friske bringebær
*Bland sammen kokosmelk, mandelmelk, salt og vaniljeekstrakt i en bolle. Smak til med søtning.
*Ha blandingen i en ismaskin hvis du har. Hvis ikke kan du løse det på to måter: ha blandingen i en brødform og sett i fryseren. Ta ut formen, rød og sett den tilbake i fryseren hvert 20. minutt til du har en ferdig is. Den kanskje enkleste varianten er å fryse ned blandingen i en isbitform (gjerne i silikon slik at de er enkle å få ut. Rett før servering har du kokos-isbitene i en food prosessor og kjører til en kremet kokosis.
*Ha kokosisen i 4 små boller og topp med grovhakket mørk sjokolade, sørlandschips og friske bringebær.